2021. október 19., keddMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.19. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karácsony Gergely: Hatalomtechnikai játszmák miatt nem lépek vissza

Hirdetés

Karácsony Gergely: Hatalomtechnikai játszmák miatt nem lépek vissza

Karácsony Gergely rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be szerdán Budapesten, hogy nem visszalép, hanem előre – így fogalmazta meg, hogy az ellenzéki előválasztáson nem lép vissza a miniszterelnök-jelöltek sorából Márki-Zay Péter javára. Ezután kifejtette, hogy bármelyikük is lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, jobb jelölt lesz, mint Orbán Viktor. Ha nem ő lesz az, akkor is támogatja a győztest.

Karácsony Gergely szerint az ország újraegyesítéséhez béke és igazság kell, túl kell lépni az Orbán-Gyurcsány vetélkedés korszakán, túl kell lépni a hideg polgárháborún, Dobrev Klára nem érzi kellően ennek a súlyát.

Egyenlőtlen társadalomban nincs stabil alapja a demokráciának

– folytatta Karácsony, hozzátéve, hogy új típusú, szociális demokráciát kell létrehozni. Ebben az ügyben és a mostani családi adópolitika megtartásában is van vitája Márki-Zay Péterrel. A főpolgármester kiáll az elszámoltatás és a határon túli magyarok jogai mellett is, arra viszont nem tud garanciát adni, hogy ne a saját programját képviselje.

Hirdetés

Nem visszalépek, hanem előre

– szögezte le újra, de nyitott arra, hogy szövetségeket építsenek.

Arról is beszélt, hogy az elmúlt időszakban különböző közvélemény-kutatások határozták meg a híreket, de

a politika alapvetően politikai, erkölcsi kérdés és nem matek. Az, hogy uraljuk a pillanatot, a Fidesz politikája, hogy kutatásokból olvassuk ki, hogy mi a helyes és helytelen, szintén a Fidesz politikája.

Szerinte lehet uralni a pillanatot most, de ha az ő lejáratására költött összeget más ellen vetik be, akkor megváltozik a helyzet, a néhány százaléknyi különbségek semmit nem jelentenek.

A miniszterelnök-jelölt leszögezte, tartozik a szavazóinak azzal, hogy

hatalomtechnikai játszmák miatt nem áldozom be azt, amiben hiszek.

Együtt akartak indulni Márki-Zay Péterrel 

Az előválasztás második fordulójába Dobrev Klára mellett Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter jutott be, a két polgármester politikai szövetséget kötött, és arra kérték az Országos Előválasztási Bizottságot, hogy egymás mellett szerepelhessen a nevük a szavazólapon – ezt elutasították a delegáltak.

A szavazólapokon így az eredeti állapotnak megfelelően Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter neve is ott lesz, de a Mindenki […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/10/06/karacsony-gergely-elovalasztas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Cseh rendőrök akcióznak Magyarország déli határain

Cseh rendőrök akcióznak Magyarország déli határain

Policie – olvasható a rendőrautókon és az egyenruhákon, és az a plusz i betű nem …