2021. november 27., szombatMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karácsony Gergely: Érzelmileg sokkal könnyebb nem miniszterelnök-jelöltnek lenni

Hirdetés

Karácsony Gergely: Érzelmileg sokkal könnyebb nem miniszterelnök-jelöltnek lenni

Azt gondolom, a politikai kérdések végső soron erkölcsi kérdések – mondta Karácsony Gergely egy interjúban. A főpolgármester azt vette észre magán, hogy minél inkább próbálják a napi politikai küzdelmek beletolni „nem túl magasztos” vitákba, annál inkább próbálja ezeket olyan kérdésekké átformálni, amelyek nagyobb jelentőségűek.

Tele van az életünk olyan erkölcsi kérdésekkel, amik nem biztos, hogy látszanak a napi politikai csetepaték tükrében, de végső soron ezekről szól az életünk.

Miért van dugó a fővárosban?

Karácsony Gergely a főváros közlekedéséről a Szemlélek kérdésére ismertette, hogy egyrészt vannak a belvárost érintő beruházások – például a 3-as metró felújítása –, amelyek jelentős hatással vannak a közlekedési lehetőségekre. Másrészt

triviális, de azért mondjuk ki: Budapesten azért vannak dugók, mert túl sok az autó.

Hirdetés

A főpolgármester arról is beszélt, hogy a Budapesten közlekedő autók harmada és a Budapesten megtett kilométerek fele nem a fővároshoz, hanem az agglomerációhoz köthető. Nem akar senkit megbélyegezni, de arra hívja fel a figyelmet, hogy

Budapest és a tágabb értelemben vett funkcionális város nem rendezkedhet be arra, hogy kiköltözünk, majd autóval visszajövünk: ez az út nem járható.

A megoldási javaslatok között említi a közösségi lakásszektor bővítését, mert az sokaknak biztosítana megfizethető lakhatást a fővároson belül, és fejleszteni kell a közösségi közlekedést is, különös tekintettel az elővárosi HÉV-re és vasútvonalakra, utóbbiban egyetértés van köztük a kormánnyal.

Karácsony Gergely a helyi, kerületi városközpontok fontosságát is kiemelte, hogy az embereknek kevesebbet kelljen közlekedniük.

Ez a modern városfejlesztés fő vezérelve: a kis léptékek városa. Vagyis Budapesten belül ne legyenek multifunkcionális városszövetek, hogy, mondjuk, a belvárosban van az összes intézmény és munkahely, a külső városrészekben viszont nincsenek szolgáltatások, emiatt alvó kerületek alakulnak ki.

Nincs ijesztő migrációs […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/18/karacsony-gergely-konnyebb-nem-miniszterelnok-jeloltnek-lenni-dugok-orban-viktor-marki-zay-peter-valasztas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Decemberben változik a Volánbusz menetrendje

Decemberben változik a Volánbusz menetrendje

December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje, amely az idén is számos …