2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karácsony Gergely elárulta, mit tanácsolt neki Ferenc pápa

Hirdetés

Karácsony Gergely elárulta, mit tanácsolt neki Ferenc pápa

Április 29-én Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy családjával találkozhattak a pápával. A főpolgármester fotókat is közölt az eseményről. Egy igen ritka ajándékot, a Lánchídról készült XIX. századi képet is átadott a pápának Karácsony Gergely.

Karácsony Gergellyel az RTL készített interjút, amiben a pápalátogatásról, valamint kettejük találkozójáról kérdezték.

A szentatya azt mondta, hogy úgy ismerte meg a magyarokat, mint akik egy békés, nyitott és szeretetteli nép. Én erre azt mondtam, örülök, hogy ebben megerősít minket, hogy ehhez a jó szokásunkhoz térjünk vissza akkor is, amikor a politikai vitáinkat vívjuk

– mondta a főpolgármester a csatornának.

Hirdetés

Az is kiderült, hogy a pápa elmondta: a politikának nem az a dolga, hogy megossza a társadalmat, hanem az, hogy egységesítse. Ezzel kapcsolatban, mint kiderült, a saját tapasztalatait is elmesélte, de ezt Karácsony Gergely már nem árulta el.

A beszélgetés egy pontján a főpolgármester szerint a pápa azt mondta, hogy jön ő ahhoz, hogy egy politikusnak tanácsokat adjon.

az ellenzéki politikus erre azt mondta: ha van valaki, akinek a tanácsaira a politika rászorul Magyarországon és az egész világon, az éppen a Szentatya.

A főpolgármester úgy értelmezte a pápa magyarországi beszédeinek az üzeneteit, hogy nyitottságra […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/04/30/karacsony-gergely-lanchid-ferenc-papa-papalatogatas-talalkozo-uzenet-budapest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kigyulladt egy lakás Budapesten

Az oldal azt írja, hogy a tűz a Fehérvári úton van. Azt is írják, hogy egy negyedik …