2021. szeptember 20., hétfőMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karácsony Gergely bejelentette, vétót kér a budapesti atlétikai világbajnokságra

Hirdetés

Karácsony Gergely bejelentette, vétót kér a budapesti atlétikai világbajnokságra

Itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépjünk – vezette fel Karácsony Gergely annak bejelentését, hogy felkéri a Fővárosi Közgyűlést, hogy vonja vissza a hozzájárulást a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez. Ezt azzal indokolta, hogy az Orbán-kormány a Fudan Egyetem budapesti campusáról szóló törvénnyel megszegte azt a megállapodást, amelyben a Diákváros megépítése volt a feltétele a sportrendezvény támogatásának. 

A budapesti főpolgármester egy csütörtök reggeli Facebook-videóban beszélt erről, hozzáfűzve, a Fővárosi Közgyűlés szeptember 1-jén szavaz majd az ügyben.

Áprilisban egy kiszivárgott minisztériumi előterjesztésből derült ki, hogy körülbelül 540 milliárd forintos kínai hitelből, kínai munkásokkal épülhet meg az ismert kínai felsőoktatási intézmény, a Fudan Egyetem campusa Budapesten, aminek a kedvéért az Orbán-kormány feladja annak a budapesti kollégiumvárosnak a jelenlegi tervét is, ami több mint tízezer magyar egyetemi hallgatónak és tanárnak biztosított volna korszerű tanulási és lakhatási körülményeket a Budapest Diákváros – Déli Városkapu Fejlesztési Program helyszínén. Az intézmény a Fudan Hungary Egyetem néven futna, egy kínai–magyar vagyonkezelő alapítvány hozza létre, illetve tartja is fenn. A kivitelezést a világ legnagyobb építőipari cégére, a kínai állami építőmérnöki vállalatra bízzák.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/26/karacsony-gergely-atletikai-vilagbajnoksag-budapest-hozzajarulas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gulyás Gergely: Az európai kereszténység nem él könnyű időket

Az európai kereszténység nem él könnyű időket − jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter …