2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karácsony Gergely: Az Alaptörvény nem legitim, nem fogok felesküdni rá

Hirdetés

Karácsony Gergely: Az Alaptörvény nem legitim, nem fogok felesküdni rá

A NER lényege a közpénz, én pedig elzárom a pénzcsapokat – jelentette ki Karácsony Gergely a Népszavának adott interjújában. A főpolgármester szerint ehhez kétharmad és új alkotmány sem kell, csak okos politika, kidolgozott programmal.

Ha a csapok elzárulnak, meglátják, sokan lesznek, akik hirtelen őszinteségi rohamot kapnak a kihallgatásokon. Látom, hogy megy ez, mióta miniszterelnök-jelölt lettem, sok »barátom« lett.

Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP miniszterelnök-jelöltje arról is beszélt, hogy

vannak olyan gazdasági szereplők, akik érdeklődnek, hol lehet búcsúcédulát vásárolni. Hát, nálam nem lehet.

Hirdetés

Ezt azzal egészítette ki, ha ő lenne a kormányfő, akkor „biztosan nem állami gigaberuházásokat fogunk csinálni, olyan építőipari cégekkel, amelyek a NER zsebében vannak”.

Karácsony Gergely az Alaptörvényt nem tartja legitimnek, ezért nem is esküdne fel rá. Ugyanakkor nem rohanna egy új alkotmány elfogadásával:

De mi nem lehetünk Orbánabbak Orbánnál, nem mondhatjuk azt, hogy majd egyszerű többséggel alkotmányozunk, mert akkor nincs különbség, ez így nem megy. Van egy sor javaslatunk, kidolgozott tervünk, amely megoldást kínál arra, hogyan tudjuk kiszabadítani a parlamentet a NER kétharmados gúzsából, ugyanakkor az új alkotmányt nem akarnám siettetni. A rendszerváltás […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/30/karacsony-gergely-budapest-fovaros/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gyurcsány Ferencet az őszödi beszéddel fogadták Szolnokon

Utcafórumot tartott csütörtökön Gyurcsány Ferenc Szolnokon, amit azzal zavartak meg, hogy kihangosítva lejátszották az őszödi  …