2021. szeptember 21., keddMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karácsony Gergely: Aki atlétikai világbajnokságot akar, szavazzon az ellenzékre

Hirdetés

Karácsony Gergely: Aki atlétikai világbajnokságot akar, szavazzon az ellenzékre

Már korábban is lett volna indokuk arra, hogy „az asztalra csapjanak” – fogalmazott Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Budapest főpolgármestere csütörtökön jelentette be, hogy felkéri a Fővárosi Közgyűlést: vonja vissza a hozzájárulást a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez.

Most az ATV műsorában kifejtette, a kormány a Fudan Egyetem budapesti campusáról szóló törvénnyel megszegte azt a megállapodást, amelyben a Diákváros megépítése is a sportrendezvény támogatásának feltételeként szerepelt. Karácsony Gergely szerint a kormány lépése szembemegy a budapestiek akaratával, ugyanakkor ez a vidéki hallgatókat is érinti, ugyanis az ő lakhatási problémáikat segítené a Diákváros.

Mi ragaszkodunk a Diákvároshoz, és nem hagyjuk, hogy hülyét csináljanak belőlünk

Hirdetés

– hangsúlyozta a főpolgármester. Azt is kiemelte, hogy a megállapodást nem ő mondta fel, hanem a kormány, a parlamenti többség.

Kérdésre, hogy miért pont most döntött a budapesti atlétikai világbajnokság megrendezésének ügyében – hiszen a Fudanról szóló törvénytervezet még májusban került a parlament elé –, Karácsony Gergely azt felelte: a rendkívüli jogrend miatt megszűnése most tudja a Fővárosi Közgyűlés hozzájárulását kérni.

Rónai Egon, az ATV műsorvezetője emlékeztette rá, hogy főpolgármesterként egyedül is dönthetett volna, mivel erre a rendkívüli jogrend felhatalmazta. Karácsony Gergely azonban azt mondta: úgy tartotta helyesnek, hogy megvárja a Fővárosi Közgyűlést, és az atlétikai világbajnokság megrendezéséhez lévő hozzájárulás visszavonásához biztosítani is tudja a többséget.

A főpolgármestert arról is kérdezték, hogy van-e

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/27/karacsony-gergely-aki-atletikai-vilagbajnoksagot-akar-szavazzon-az-ellenzekre/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Halálos gázolás történt Miskolcon

Halálos gázolás történt Miskolcon

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt este nyolc óra előtt nem sokkal Miskolcon az Andrássy …