2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karácsony Gergely: A berlini gyors elindult és meg sem áll Magyarországig

Hirdetés

Karácsony Gergely: A berlini gyors elindult és meg sem áll Magyarországig

Örömmel konstatálta Karácsony Gergely, hogy Olaf Scholz vezetésével szociáldemokrata-zöld-liberális kormánykoalíció fog alakulni Németországban.

A főpolgármester emlékeztetett, hogy az új német kormány programjában olyan célok szerepelnek, mint például az erőteljesebb klíma- és környezetvédelem, a minimálbér-emelés és az állami szolgáltatások digitalizációja, továbbá 1998 óta először lesz Németországban a magas bérleti díjak és lakhatási költségek ellen önálló építésügyi minisztérium, amelynek célja, hogy évente 400 ezer új lakást építsenek, amelyből minimum 100 ezret az állam fog finanszírozni.

Karácsony Gergely azt is felidézte, hogy még nyáron volt alkalma találkozni Olaf Scholz-cal és a zöldek korábbi kancellárjelöltjével, Annalena Baerbock-kal is, aki valószínűleg a külügyminisztérium élére kerül majd. A várható kormányt úgy értékelte:

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/25/karacsony-gergely-berlini-gyors-nemetorszag-koalicios-targyalasok-olaf-scholz-annalena-baerbock-angela-merkel/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Deutsch Tamás apósát gyilkolták meg Óbudán

Deutsch Tamás apósát gyilkolták meg Óbudán

Szombat este még csak annyit lehetett tudni, hogy egy ismert fideszes politikus apósa volt a …