2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karácsony belemenősebb volt, Jakab leesett a színpadról

Hirdetés

Karácsony belemenősebb volt, Jakab leesett a színpadról

A miniszterelnök-jelöltek második televíziós vitája sokkal több feszült pillanatot hozott, mint az első. Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai igazgatója két okot lát ennek hátterében: az egyik, hogy a formátum és a témák is ebbe az irányba vitték, a másik a kampány élesedése.

Az első vitán inkább arra volt szükség, hogy a jelöltek bizonyítsák, együtt tudnak működni. A kampány mostani dinamikája viszont azt kívánja, hogy megmutassák a különbözőséget, főleg annak tükrében, hogy a jelölteknek vélhetően van információjuk arról, hogy éppen ki áll a legjobban.

Pulai András az Index kérdésére mind az öt jelölt péntek esti karakterét jellemezte:

  • Karácsony Gergely: Az első vitához képest talán ő változott a legkevesebbet, ezúttal is a közös nevező szerepébe helyezkedett. Vitázott, de nem volt konfrontatív, néhány ügyben elfogadta a többiek álláspontját, elég csak Tóth Csabára gondolni, akit már nem támogat a főpolgármester. Karácsony Gergely kompromisszumkésznek és integratívnak mutatkozott, amivel a bizonytalanokat is igyekszik megszólítani.
  • Jakab Péter: Az előző összecsapáson a kisember karakterét hozta, ettől nem lett kevésbé szimpatikus, de egy vitán nem biztos, hogy erre vágynak a nézők. Péntek este miniszterelnökibb volt, záróbeszédében mégis visszatért a kisemberi vonásokhoz.
  • Dobrev Klára: Az előző vitán kilépett a karakteréből, a mindenben kompromisszumkész politikus képe nem volt annyira önazonos. Ezúttal is megtartotta ezt az énjét, de visszahozott a karakánabb DK-s vonalból, ami önazonosabbá tette. Ettől hitelesebbé váltak a kompromisszumkész megnyilvánulásai is.
  • Márki-Zay Péter: Konzekvensen adta elő a technokrata, szakértői imidzset, ami passzol a karakteréhez, ráadásul ennek az alapállásnak széles közönsége van.
  • Fekete-Győr András: Hozta, amit kellett, de nem tud kilépni abból a szűk magból, amivel rendelkezik. A fiatalos, dinamikus karakter pár adattal és néhány szakpolitikai javaslattal megspékelve egy szűk kör számára érdekes.

Hirdetés

Jakab Péter leesett a színpadról?

Pulai András szerint

Jakab Péter relatív pozícióromlásban van. Leesett a színpadról, és van egy strukturális hátránya is, az ország azon választócsoportjaiban erős, amelnyek tagjai nem igazán vesznek részt az előválasztáson. Ez a kettő együtt hat rá, és a negyedik helyre tolhatja.

Ezzel Márki-Zay Péter futhat be harmadikként, és legalább 15 százaléknyi támogatottság esetén juthat a második fordulóba, ha egyik jelölt sem lépi át az 50 százalékos […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/25/karacsony-gergely-belemenosebb-volt-jakab-peter-leesett-a-szinpadrol-marki-zay-peter-feljovoben-van/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Alig található a Földön jó minőségű, könnyen hozzáférhető, tisztítás nélkül fogyasztható víz, mert az emberiség …