2020. október 22., csütörtökMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Karácsony azért dolgozik, hogy Budapest nyugisabb legyen

Karácsony azért dolgozik, hogy Budapest nyugisabb legyen

Úgy éreztem, hogy úgy lettem főpolgármester, hogy egy vagyok a budapestiek közül. Az erőm abból származik, hogy ennek a városnak a polgára vagyok, az én erőm, a város ereje

– mondja Karácsony Gergely abban a videóban, amit egyéves főpolgármestersége alkalmából osztott meg a Facebook-oldalán. Arról is beszél: egy olyan programmal tudott tavaly október 13-án nyerni, ami nem arról szól, hogy az egyik vezetőt leváltja a másik, hanem egy egyfajta vezetési elképzelést levált egy másfajta.

Karácsony Gergely igazi politikai túlélőként verekedte át magát az ellenzéki előválasztáson, hogy aztán megküzdjön a Fidesz-KDNP főpolgármesterével, a veterán Tarlós Istvánnal. A Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP (a Jobbik hivatalosan nem támogatta, de nem is állított ellenjelöltet, elfogadták az ellenzéki előválasztás eredményét) által támogatott Karácsonyra végül 353 593-en (50,86%) voksoltak, míg Tarlós István 306 608 (44,10%) szavazattal maradt alul a főpolgármester-választáson.

Karácsony deklarált városfilozófiája

Egy városvezetőnek az a feladata, hogy olyan lépéseket tegyen, amelyeket helyesnek gondol, és amelyekről tudja, hogy a város mögötte áll

– jelenti ki Karácsony Gergely a Facebook-oldalára feltöltött videójában. Értékelése szerint a főpolgármestersége alatt érdemi párbeszéd kezdődött arról, hogy milyen legyen Budapest.

A jó vezetők közösséget kovácsolnak, és a jó vezetés a közösség erejéből építkezik

– fogalmazza meg saját városvezetői ars poeticáját. Azt is megemlíti a videójában: sokan azzal vádolják az új fővárosi vezetést, hogy csak kísérletezik, de Karácson erre büszke. Ők azért dolgoznak, hogy Budapest nyugisabb legyen, tele élettel, illetve egy olyan nagyváros legyen, ami tele van

  • kisvárosokkal,
  • teraszokkal,
  • zölddel,
  • gyerekzsivajjal,
  • kultúrával,

ahol egyszerűen az ember közelebb kerülhet saját magához.

Boksz a kormánnyal

Karácsony Gergely arról se hajlandó lemondani, hogy képviselje a budapestieknek azt a jogos igényét, hogy egy élhető város érdekében a kormány támogatását és együttműködését megszerezze. Megjegyzendő, hogy a kampányban megígért Tiborcz-adó bevezetése a mai napig nem lett realitás, bár információink szerint már dolgoznak valamiféle megoldáson. 

karacsony gergely-05

Fotó: Bánkúti Sándor / Index

Én mindig ki fogom nyújtani a kezemet, ha százszor elcsapják, akkor is, mert nekem ez a dolgom

– jelenti ki.

Karácsony Gergelynek finoma szólva sem volt kiegyensúlyozott a viszonya a kormánnyal, és a kormánysajtóval sem.

Pedig tavaly ősszel az önkormányzati választások után Orbán Viktor a parlamentben még arról beszélt, hogy a kormány nem kíván olyan fejlesztéseket végrehajtani Budapesten, amit a főváros felelős vezetői nem akarnak.

„Várjuk, sőt kérjük is, hogy a közgyűlés hozzon egyenként döntéseket, és mondják azt, hogy ez kell, ez nem kell. Ha azt mondják, hogy nem kell a Liget-beruházás, akkor nem lesz Liget-beruházás”

– hangsúlyozta a miniszterelnök a párbeszédes Tordai Bence felszólalására válaszul.

Azóta az egyik konfliktusos téma éppen a Városliget ügye lett, de hangos csörte kísérte a Lánchíd felújításának kérdését is, illetve a budapesti biciklis-autós közlekedés kapcsán is eltérőek az álláspontok a főváros és a kormány között. Visszatérően kóstolgatták amiatt is, hogy a Gyurcsány-kormány régi figuráival töltötte föl a Városházát (Draskovits Tibor, Gál J. Zoltán, stb.), és negyvennél is több tanácsadót foglalkoztat. 

Derült égből víruscsapás

Karácsony főpolgármesterségének egy évét markánsan határozta meg a senki által előre nem látott koronavírus-járvány.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/13/karacsony_gergely_elso_ev_szaldo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Verhetetlenek a rántott húsok

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/10/21/a_verhetetlen_rantott_husok/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …