2021. szeptember 19., vasárnapMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kamukupac: az őszi lomtalanítási szezon új trükkje

Hirdetés

Kamukupac: az őszi lomtalanítási szezon új trükkje

Prológus

– Na mi újság? – kérdi felszegett állal, kötözködve a köpcös, hasitasis fiatalember a budai zöldövezeti lakótelepen, amikor észreveszi, hogy érdeklődéssel figyelem a lomis társaságok korai felvonulását, hiszen a hulladékok kihelyezése csak másnap esedékes.
– Az Index az újság – válaszolom, és elmondom neki, mi járatban vagyok, megkérdem, hajlandó lenne-e válaszolni néhány kérdésre, például arra, miféle kincseket keresnek és mihez kezdenek azzal a sok limlommal.

De nem jutunk egyről kettőre, azzal vágja ki magát, hogy ő ugyan tuti nem ismer Index nevű újságot, mert olyat csak az interneten látott. Amikor megnyugtatom, hogy ugyanarról beszélünk, mégis újabb akadálya adódik a beszélgetésnek, mert közli, hogy

Ááá, nem beszélek én nektek, azt hiszem, ellenségesek vagytok, nem szerettek ti minket.

Hirdetés

A szószátyárság nem lomis erény

Na mindegy, ha így, hát így, talán a következő sarkon álldogáló csoport közlékenyebb lesz. Egy ütött-kopott furgon mellett négy megtermett férfi vitatja meg hangosan a világ dolgait, jobb dolguk nem lévén a várakozás idején. Velük is szóba elegyednék, de hamar letorkollnak, beszélni nem akarnak, inkább azt firtatják, hol lakom, és van-e valami használható kiselejtezett cuccom a számukra.

Egy kanyarral odébb egy Németországban hajdan jobb napokat látott kisbuszt veszek észre, rozsdás fényezésén még kivehetők a külföldi szállítócég megkopott feliratai. A leselejtezett, de Magyarországon még elpöfögő járműnek támaszkodva idősebb pár nyalogatja a fagylaltot az őszi napsütésben. Ők az előző delikvenseknél egy árnyalattal közlékenyebbek. De csak egy árnyalattal.

– Jó napot, mit keresnek a lomok között?
– Főleg vasat. Mér’, magának mije van?
– És mihez kezdenek azzal, amit találnak?
– Hazavisszük.
– Maguk itt a környék lomisaival mind ismerik egymást?
– Dehogy, mi ellenlábasok vagyunk. Na de maga hol lakik? Segítünk lehozni, ha van valamije. Hol lakik?

Úgy látszik, a lomisok már csak ilyenek: inkább kérdeznek, mint válaszolnak.

Kamulomkupacokkal csábítanak

Az egyik ház gondnoka szerint manapság nehezebb idők járnak a lomokra ácsingózókra, amióta a polgárőrök és a közterület-felügyelők szigorúan ellenőrzik a lomtalanítások környékét, és büntetik azokat a lakókat, akik idő előtt kipakolnak. Erről tanúskodik a polgárőrség plakátja is, amelyet minden ház bejáratánál gondosan kiragasztottak, és amelyen felhívják a figyelmet arra, hogy aki a megadott időpont előtt kiteszi a hasznavehetetlen holmiját, köztisztasági szabálysértést követ el.

A […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/15/lomtalanitas-lomisok-fkf-zrt-koztisztasag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Satufékezett az ellenzék, kitört a balhé a kameránk előtt

Satufékezett az ellenzék, kitört a balhé a kameránk előtt

Repülőrajtott vett az ellenzéki előválasztás, legalábbis reggel még azt hittük, hogy így lesz. Az informatikai …