2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Jövőre eltörlik a távközlési és gyógyszergyártói extraprofitadót

Hirdetés

Jövőre eltörlik a távközlési és gyógyszergyártói extraprofitadót

Szerda reggel tartott sajtótájékoztatót Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, mely során elmondta, hogy a 2022-ben bevezetett extraprofitadók egy részét eltörlik. A kedden bejelentett, a légiforgalmi extraprofitadó megszüntetése után egy nappal a távközlési, valamint a gyógyszergyártó cégeket terhelő adókat is eltörlik 2025 januárjától – írja az atv.hu.

A riporter kérdésére adott válasz azonban már ismert volt, ugyanis a 2023. május végén megjelent Magyar Közlönyben már ismertették, hogy csak 2025 januárjáig maradnak velünk az extraprofitadók.

Érdekesség továbbá, hogy épp az ATV kérdésére válaszolt úgy Nagy Márton 2023 májusában, hogy azt kivezeti, ugyanakkor – mint azt a nemzetgazdasági miniszter mondta – „mindig azt képviseltem, hogy csak akkor kell kivezetni, ha nincs extraprofit”.

Mivel a gyógyszergyártói  szektorban szerinte nincs ilyen, így azt ki lehet vezetni. Azonban a tárcavezető szerint vannak olyan iparágak, ahol látható továbbra is extraprofit, ezt meg kell vizsgálni.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/07/11/nagy-marton-nemzetgazdasagi-miniszter-kormany-legiforgalom-tavkozles-gyogyszergyarto-extraprofitado/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bogó Dániel lett a Megoldás Mozgalom új elnöke

A Megoldás Mozgalom (MEMO) elnöksége kiértékelte a párt 2024-es európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választási eredményeit …