2020. október 28., szerdaMa Simon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2020.10.28. Simon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Jövő nyárig elkészülhet a Budapest-Varsó gyorsvasút megvalósíthatósági tanulmánya

Jövő nyárig elkészülhet a Budapest-Varsó gyorsvasút megvalósíthatósági tanulmánya

Az új nyomvonalon a tervek szerint óránként 350 kilométeres sebességgel közlekedhetnek majd a személyvonatok. A V4-es országok közötti együttműködés alapja az a közös menetrendi koncepció,hogy Budapestről Pozsonyba másfél óra alatt, Prágába három és fél órán belül, Varsóba pedig a jelenlegi tizenkettő helyett öt és fél óra alatt lehessen eljutni. 

A beruházás teljesen új dimenziót nyit Közép-Európa gazdasági fejlődése előtt, hiszen a térségben eddig nem volt gyorsvasút.

A jövőre elkészülő megvalósíthatósági tanulmány alapján lehet majd elkezdeni a Budapest és Varsó közé tervezett vonal hazai szakaszának építését. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium arról tájékoztatta a Magyar Hírlapot, hogy a megvalósíthatósági tanulmány műszaki szempontból a magyarországi szakaszra terjed ki, utasforgalmi és közgazdasági értelemben viszont az együttműködésben részt vevő V4-országokat, így Szlovákiát, Csehországot és Lengyelországot is vizsgálja.

IMG-4593

Fotó: index.hu

A szaktárca megbízása alapján a tanulmányt a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. állítja össze, erre a kormány másfél milliárd forintot biztosított. Az eredmények alapján jövő nyárra készülhet döntési javaslat a beruházás elindításához szükséges tervezés megkezdéséről.

A tervezett projektről az új monostori Duna-híd átadásán először Orbán Viktor miniszterelnök […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/05/jovo_nyarig_elkeszulhet_a_budapest-varso_gyorsvasut_megvalosithatosagi_tanulmanya/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Az európai minimálbér bevezetését javasolja az Európai Bizottság

Az európai minimálbér bevezetését javasolja az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság az európai minimálbérekre vonatkozó uniós javaslatot terjesztett elő az EU-s munkavállalók tisztességes …