2021. december 3., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.03. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Jövő májusig meghosszabbítanák a veszélyhelyzetet

Hirdetés

Jövő májusig meghosszabbítanák a veszélyhelyzetet

Megjelent a parlament honlapján az a törvényjavaslat, amelynek értelmében 2022. május 31-ig meghosszabbítaná a kormány a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet.

A javaslatot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be. Az indoklás szerint „Magyarország Európa egyik legeredményesebb oltási programjával küzd a koronavírus-világjárvány ellen. Az új vírusvariánsok azonban korábban nem tapasztalt gyorsasággal és következményekkel terjednek Európa-szerte. A negyedik hullámban, annak kiszámíthatatlansága miatt, elengedhetetlen a fokozott és hatékony védekezés lehetőségének biztosítása”. 

A világjárvány elleni védekezés elmúlt másfél éve bebizonyította, hogy a korábban elfogadott rendkívüli és átmeneti jogi keretek jól szolgálták ezeket a célokat

– írták. 

Hirdetés

Az indoklásban azt is megjegyezték, hogy a 2022-es választások lebonyolítását a különleges jogrend fennállása nem befolyásolja, ahogyan a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazást sem. 

A törvényjavaslatban ezen felül arról is rendelkeztek, hogy a május 31-ig lejáró hivatalos okmányok érvényességét 2022. június 30-ig továbbra is meghosszabbítanák. Ez alól az egyetlen kivétel a védettségi igazolvány, amely továbbra is csak a lejárati idejéig érvényes.  

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/24/koronavirus-jarvany-veszelyhelyzet-hosszabbitas-torvenyjavaslat-semjen-zsolt-jarvany-covid-19/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Áder János: A fenntarthatóság a mindennapi döntéseken is múlik

Áder János: A fenntarthatóság a mindennapi döntéseken is múlik

A fiatalok jövőjéről szól a fenntarthatóság, hiszen az ő sorsuk múlik a környezeti egyensúly megőrzésén – …