2020. október 21., szerdaMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2020.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Jövő csütörtökön átadják az M3-as metró felújított déli szakaszát

Jövő csütörtökön átadják az M3-as metró felújított déli szakaszát

Október 22-én 17 órától már használhatják az utasok az M3-as metró Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszát – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. (BKV) közös közleményükben az MTI-t csütörtökön.

A leglátványosabb változás a négy átépített állomás lesz, ugyanakkor megújultak az alagúti terek, a pályahálózat, a vasúti és a biztonsági berendezések, a tájékoztató elemek és a metróvonal elektronikai hálózata is – közölték.

Az átadás után a metró a teljes vonalon közlekedik, ám a középső szakaszon korábban lezárt négy állomáson (Arany János utca, Ferenciek tere, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák) még a továbbiakban sem áll meg. A metróvonal középső szakaszának rekonstrukciójával kapcsolatban a BKK és a BKV későbbre ígért részletes tájékoztatást.

Emlékeztettek, hogy a metró déli szakaszán 2019 áprilisában kezdődtek meg a vonalfelújítási munkák. Ennek eredményeképp “az M3-as metró teljesen megújult Határ út, Pöttyös utca, Ecseri út és Népliget állomása letisztult és modern látványvilágot kapott, a megállók kényelmesebbek, biztonságosabbak és a LED-es megvilágításuknak köszönhetően nemcsak világosabbak, de energiatakarékosabbak is lettek” – írták.

Jelezték ugyanakkor, hogy a korszerű közösségi közlekedési szolgáltatás szempontjából még fontosabb, hogy megújult a teljes vonal infrastruktúrája: az állomásokon kívüli terek, a vágányok, a vasúti, a biztonsági, a szellőzőberendezések, a gépészeti rendszer és az utastájékoztatási elemek is.

A déli szakasz korszerűsítése 2021 […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/15/m3_metro_felujitas_atadas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Holttestet emeltek ki a Dunából, a rendőrség segítséget kér

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen személy rendkívüli halála miatt folytat eljárást – derül ki a …