2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Jön az új járványhullám, nem tervez lezárásokat a kormány

Hirdetés

Jön az új járványhullám, nem tervez lezárásokat a kormány

A kormány ülésezett augusztus 20-án, az egyik legfőbb téma az afganisztáni helyzet volt – mondta a szombatra összehívott Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Közölte: a kormány az ülésen megállapította, hogy húsz éve amerikai kérésre szállt be Magyarország az afganisztáni műveletekbe, és az ország elhagyása is amerikai kérésre történik. Afganisztánban kaotikus állapotok uralkodnak, az országot már a tálibok uralják, a jelenlegi helyzetben az a fő cél, hogy a magyarokat ki tudjuk hozni – hangsúlyozta a miniszter.

A kimenekítés után a szövetségesekkel értékelni kell a missziót, le kell vonni a tanulságokat – tette hozzá Gulyás Gergely, aki kudarcosnak nevezte az afganisztáni küldetést. Rengeteg pénzt költöttek egy olyan hadsereg kiképzésére Afganisztánban, amely nem volt képes megvédeni az országot – mondta a miniszter.

Különleges műveleti osztag állt fel, húsz órán belül kidolgozták a tervet, és felkészültek a műveletre – ismertette a Magyar Honvédség parancsnoka. Ruszin-Szendi Romulusz hangsúlyozta, hogy ő adja ki a parancsot a műveletek végrehajtására, a helyszíni parancsnokban teljes mértékben megbízik, az összeköttetés folyamatos. Kimenekítési bázist alakítottak ki Kabul mellett, és oda csoportosítják a magyarokat. Közölte: 78 embert helyeztek el biztonságos helyen, ez tíz családot érint, köztük harminc gyereket. Miután mindenki biztonságban hazatért, részletesen beszámolnak a műveletről – jelezte a főparancsnok. Kérte, hogy senki ne kutasson az interneten az akció nyomait kutatva, mert ez veszélyezteti a küldetés sikerét.

Gulyás Gergely arról is beszámolt, hogy jelentős migrációs hullámra lehet felkészülni. A kormány elkötelezett abban, hogy a 2015-ös helyzet ne ismétlődhessen meg, ezért kész segíteni a környező országoknak. Hangsúlyozta, hogy Magyarország nem fogad el semmilyen betelepítési kvótát. Azt tekintik elsődlegesnek, hogy a magyarokat és a szövetségeseket kimenekítsék Afganisztánból. Akik életveszélyben lennének, és szövetségesek, befogadjuk – közölte a miniszter.

Hirdetés

A negyedik oltást is megkaphatjuk

A kormány legutóbbi, pénteki ülésén áttekintette a járványhelyzetet is, és arra jutott, hogy jelenleg a közép-európai régióban, ezen belül is nagy eséllyel Magyarországon a legjobb a járványhelyzet – mondta Gulyás Gergely. Hozzáfűzte: a negyedik koronavírus-járványhullám egyértelműen megindult, és Magyarországra is meg fog érkezni. Ez viszont más lesz, mint az előző három hullám a kormány számításai szerint, és a védekezés is el fog térni a korábbiaktól – hívta fel a figyelmet.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte: az öt és fél millió beoltott után rendelkezésre álló megbetegedési adatok rendelkezésre állnak, és ezek azt mutatják, hogy a megbetegedés esélye 0,02 százalék, azaz ötszázból egy ember betegszik meg, ha valaki beoltatta magát. A betegség lefolyása ilyen esetben lényegesen enyhébb és rövidebb.

Miután továbbra is az idős emberek a legveszélyeztetettebbek, a kormány a rezidensek után a hatodéves orvostanhallgatók számára is lehetővé tette, hogy a helyszínen oltsanak. A kormány a jövőben is igyekszik az idős, eddig be nem oltott magyarokat is vakcinához juttatni – jelezte Gulyás Gergely, aki azt is elárulta, hogy eddig 185 ezren vették fel a harmadik oltást, ami minden helyszínen elérhető. Ha el is fogy az oltóanyag, napokon belül […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/21/kormanyinfo-gulyas-gergely-szentkiralyi-alexandra-afganisztan-honvedseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gyurcsány Ferencet az őszödi beszéddel fogadták Szolnokon

Utcafórumot tartott csütörtökön Gyurcsány Ferenc Szolnokon, amit azzal zavartak meg, hogy kihangosítva lejátszották az őszödi  …