2021. november 27., szombatMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Jogunkban áll hülyének lenni

Hirdetés

Jogunkban áll hülyének lenni

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni és jogában áll meghalni – ezt Lázár János mondta egy online értekezleten a továbbra is aggasztó tempóban terjedő magyarországi koronavírus-járvány ellenére egyre hangosabb oltáselleneseknek. Közben megjelent egy tanulmány a Magyarországon használt vakcinák hatékonyságáról. A tanulmányban vakcinatípusra lebontva mutatják meg, mennyire védenek a megfertőződés és a halálozás ellen. Az Indexnek nyilatkozó szakértők szerint a pandémia miatt hamarosan nagy bajban lesz a vendéglátó- és a szállodaipar is.

A Lajtán túl is vezető hír volt, hogy megkapta az európai jóváhagyást a Pfizer az 5–11 éves gyerekek oltására. Teljes körű jóváhagyást kapott a Janssen-vakcina, ami azt jelenti, hogy immár nem csak vészhelyzeti alkalmazásra engedélyezett a védőoltás. Közben Csehországban szükségállapotot hirdettek a járvány miatt. 

Idén októberben kevesebben haltak meg és többen születtek Magyarországon, mint egy évvel ezelőtt októberben. A helyzet persze nem rózsás, mert több ezerrel magasabb a halottak száma, mint az újszülötteké.

A Sztálin halálát követő amnesztiának köszönhetően 1953. november 25-én térhettek haza a Gulagról az első magyar politikai rabok. Ezért lett ez a nap a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja. Bognár Zalán történész remek cikket írt a témában lapunknak. 

Hirdetés

Az Index ma megírta, hogy kik játsszák majd az új Beatles-filmben Johnt, Pault, Ringót és George-ot, de azt is, hogy milyen művészettörténeti szenzációra bukkantunk a Kieselbach tárlatán.

A pénzügyeket is figyelő sportrajongóknak elmagyaráztuk, miért felülmúlhatatlan az angol foci bajnoksága. És persze megemlékeztünk a pont <a href="//index.hu/sport/2021/11/25/egy-eve-ment-el-a-felisten-napolyban-ket-szobrot-is-kap/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/25/pfizer-lazar-janos-vakcina-beatles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Összefogás indult a Covidban elhunyt mórahalmi mentősért

Összefogás indult a Covidban elhunyt mórahalmi mentősért

A mórahalmi Hatvani Balázs a pandémia kezdetétől segítette a betegeket, de végül ő is a …