2020. október 31., szombatMa Farkas napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 315,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2020.10.31. Farkas Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 315,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Jogerősen felmentették Kiss Szilárdot a vesztegetési ügyben, perelheti az államot

Jogerősen felmentették Kiss Szilárdot a vesztegetési ügyben, perelheti az államot

Bizonyítottság hiányában jogerősen felmentették Kiss Szilárd volt agrárattasét és társait a vesztegetés vádja alól szerdán délelőtt a Kecskeméti Törvényszéken – írta a 24.hu. A kalandos életű egykori moszkvai agrárattasét, aki annak idén Tarsoly Csabával is üzletelt,  két társával – Sziky Gyulával, a Nyíregyházi Spartacus FC volt tulajdonosával és Gellért Imrével, az egykori Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet elnökével együtt – még 2015. elején tartóztatták le.

Az ügyről annak idején az Index tényfeltáró sorozatban számolt be, amelynek a cikkeit  itt, itt, és itt lehet olvasni.

Kapcsolódó

Nem akárkit tartóztattak le néhány napja

Kiss Szilárd a kormány moszkvai lobbistájaként Fazekas Sándorhoz és Szijjártóhoz is közel állt.

A vádirat szerint miután a Kiss Szilárd érdekeltségébe tartozó Monte Tokaj borászati vállalkozás 2010-ben felvett 500 millió forintos hitelét nem törlesztette a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezetnek – annak 2012-es bedőlésekor már 600 millióval tartoztak –, és a követelés a pénzintézet csődje után az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezethez került a fedezetként szereplő birtokkal együtt, Kiss felkereste Sziky Gyulát, hogy áron alul szerezze meg a tokaji vállalkozást. Tudomása szerint ugyanis Sziky ismerte az orgoványi takarékszövetkezet vezetőjét, és el tudta volna intézni az ügyet. 

A vádlottak végig tagadták a bűnösségüket, az ügyészség bizonyítékul csak azokat a lehallgatási anyagokat tudta benyújtani, amelyek tanúsága szerint Sziky […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/07/jogerosen_felmentettek_kiss_szilardot_a_vesztegetesi_ugyben_perelheti_az_allamot/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Erdő Péter: A járvány mindig alkalom a megtérésre

Halottak napján és mindenszentek ünnepén „nemcsak a halál miatti félelmet, hanem az isteni gondviselésbe vetett …