2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Jelentősen emelkedett a szakképesítés nélkül oktató tanárok száma

Hirdetés

Jelentősen emelkedett a szakképesítés nélkül oktató tanárok száma

A korábbi szint két-háromszorosára emelkedett az iskolákban az egyes tantárgyakat képesítés nélkül oktatók aránya négy év alatt – derült ki az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Közgazdaságtudományi Intézetének nemrégiben publikált kiadványából. Az ELKH anyaga A közoktatás indikátorrendszere 2021 nevet viseli.

Mint írják, a nem megfelelő képesítés a szaktárgyaknál azt jelenti, hogy a tanárok úgy tanítják az adott tárgyat – például a matematikát, a fizikát vagy kémiát –, hogy ugyan rendelkeznek pedagógiai képesítéssel, de nem abból a tantárgyból, amit éppen oktatniuk kell.

Az intézet megjegyzi, hogy ezeknek a pedagógusoknak azért kell mégis megtenniük mindezt, mert vagy nincs elegendő mennyiségű szaktanár, vagy egyáltalán nincsenek szakos kollégák az iskolában.

A Népszava által publikált kiadványból az is kiderül, hogy 2016 után nőtt rendkívüli mértékben a szaktantárgyakat képesítés nélkül tanítók aránya,

Hirdetés

az általános iskolákban 2020-ban már a természettudományi tárgyakat tanítók 10, a matematikát tanítók 9, az idegen nyelvet tanítók 8, valamint az összes szakos tárgyat oktatók 7 százalékának nem volt szakképesítése a tárgy tanításához.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/11/oktatas-pedagogusok-matematik-tanarhiany-elkh/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így dobta magát arcon egy terméskővel egy férfi

Így dobta magát arcon egy terméskővel egy férfi

A BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás miatt folytat eljárást egy 30 éves dunaharaszti férfi ellen, …