2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Jelen: ötmilliárd forintnyi PCR-teszt megy a kukába

Hirdetés

Jelen: ötmilliárd forintnyi PCR-teszt megy a kukába

A Jelen online kiadása szerdán arról írt saját információkra hivatkozva, hogy az Országos Kórház Főigazgatóság (OKFŐ) mintegy ötmilliárd forint értékű PCR-teszt megsemmisítését rendelte el, a munkát pedig a SEPTOX Kórházi és Egészségügyi Hulladékokat Gyűjtő, Szállító és Ártalmatlanító Kft. végzi. Maga a megsemmisítés a lap szerint 206 millió forintot emészt fel.

Tavaly komoly mennyiségű PCR-tesztet szerzett be a magyar kormány a Külügyminisztériumon keresztül. A Jelen összesítése alapján most ezeket a típusokat kell kidobni:

  • Fosun (6070 forintos darabár), idén március végén, április elején jártak le,
  • Clinomics (2593 forintos darabár), idén április 20-án jártak le,
  • Maccura (4106 forintos darabár), idén április 7 és 13 között jártak le.

A koronavírus harmadik hulláma Magyarországon március 26-tól kezdett alábbhagyni, innentől erőteljesen csökkent a Covid-fertőzöttek száma.

A Jelen megkérdezte az OKFŐ-t, hogy milyen, a Covid–19 járvánnyal összefüggésben beszerzett eszközöket selejteznek le, hány darab eszközről van szó, illetve hány forintba kerültek ezek az eszközök.

Hirdetés

A közérdekű adatigénylés határidejének lejártát megelőző napon elutasították az adatkérést, mert az indoklás szerint az Állami Egészségügyi Tartalék mennyiségére és összegére vonatkozó stratégiai adatok megismerése veszélyeztetné az Állami Egészségügyi Tartalékot kezelő szerv feladat- és hatáskörének illetéktelen külső befolyástól mentes ellátását.

A magyarázat szerint tehát veszélyt jelentene az ÁET feladatának külső befolyástól […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/24/pcr-teszt-megsemmisites-okfo-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Deutsch Tamás apósát gyilkolták meg Óbudán

Deutsch Tamás apósát gyilkolták meg Óbudán

Szombat este még csak annyit lehetett tudni, hogy egy ismert fideszes politikus apósa volt a …