2022. október 2., vasárnapMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Jászberénynek drága, a helyi Fidesznek és DK-nak ráfizetés lehet egy időközi választás

Hirdetés

Jászberénynek drága, a helyi Fidesznek és DK-nak ráfizetés lehet egy időközi választás

Időközi választás kiírásának céljából indítványt nyújtottak be a jászberényi képviselő-testület feloszlatására. A kezdeményező a Demokratikus Koalíció helyi politikusa, akinek javaslatához a helyi Fidesz-frakció biztosíthatja a többséget. A DK-s Gedei Józsefnek a viszonya már hosszú ideje megromlott a települést 2019 óta vezető Budai Lóránt polgármesterrel. Utóbbi elmondása szerint egyáltalán nem beszélnek egymással.

A szeptember 21-i képviselő-testületi ülésre már kimentek a meghívók a napirendi pontokkal, de mivel az indítvány már ezután született, a polgármester csak sürgősségi előterjesztésként veheti napirendre, ha úgy dönt erről. Ellenkező esetben, ha később át is menne a képviselő-testületen a feloszlatásról szóló indítvány, időközi választásra már csak a jövő évben kerülhet sor. Időközben az indítványt kezdeményező Gedei József egy olyan közleményt adott ki a DK központi sajtóosztályán keresztül, amely alapján az sem kizárt, hogy visszavonná javaslatát.

A polgármester, Budai Lóránt az Indexnek azt mondta: még kivárná „ezt a katyvaszt”, amely az indítvány benyújtásából keveredett. Noha az előterjesztés visszavonható, az aláíróként csatlakozó Fidesz-frakció miatt nem tartja valószínűnek, hogy ez meg is történne, mert szerinte „fentebbről” nem engednék nekik. A polgármester akár az ülés napján is eldöntheti, hogy beveszi-e sürgősséggel a feloszlatást célzó javaslatot a napirendbe. Budai Lóránt azt mondta, hogy szerinte ez így is lesz.

Hirdetés

Nyögvenyelős, zavaros érdekek

A Magyar Narancs írta meg, hogy megalakulása óta patthelyzet van a jászberényi önkormányzati képviselő-testületben, ezért már többször is felmerült annak a lehetősége, hogy oszlassa fel magát. A testületben egy mi hazánkos, hét fideszes és elvileg hét ellenzéki képviselő ül. Utóbbiak az ellenzéki pártok által támogatott Közösen Jászberényért Egyesület színeiben nyertek mandátumot. A lap szerint a DK-s Gedei József többször is a Fidesszel szavazott együtt.

Értesüléseire hivatkozva a Magyar Narancs azt is írta, hogy az időközi választás mielőbbi – decemberi – megtartását a helyi fideszes parlamenti képviselő, Pócs János tartja a legfontosabbnak, míg a városi Fidesz-frakció ettől inkább ódzkodik, Pócs ezért inkább Gedeit nyerhette meg magának a javaslat benyújtására.

Az Index úgy értesült, hogy a helyi Fidesz egyáltalán nem biztos abban, hogy a testület feloszlatásával és egy időközi választással ők nyernének. Ráadásul az önkormányzatok számára romló gazdasági környezetben senki nem igyekezne beülni a polgármesteri székbe, vállalva a felelősséget a következő nehéz időszakban.

Pócs János a Jászsági Térségi TV-nek azt mondta: szerinte meg fogja szavazni a testület a feloszlatást, és olyan polgármestert látna a székben, „aki a város érdekében képes összefogni mindenkit”, és az ő segítői, támogatói szándékát elfogadja. Arra a kérdésre, hogy a DK-s Gedei Józsefet támogatná-e a polgármester-jelöltségben, Pócs János rövid hezitálás után azt válaszolta:

Akkor megyünk át a hídon, ha ott vagyunk, de valószínű, hogy a Gyurcsány emberét nem fogom támogatni.

Budai Lóránt szerint két verzió lehetséges, ha időközi választás lesz: a Fidesz egy saját […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/16/jaszberenynek-draga-a-helyi-fidesznek-es-dk-nak-rafizetes-lehet-egy-idokozi-valasztas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Kobold Tamás

Meghalt Kobold Tamás

„Isten nyugosztaljon, Polgármester úr!” – így búcsúzott Veres Pál, Miskolc polgármestere hivatalos Facebook-oldalán Kobold Tamástól. Kobold …