2020. október 25., vasárnapMa Bianka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.25. Bianka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Járvány ide, járvány oda, szeretjük a városi életet

Járvány ide, járvány oda, szeretjük a városi életet

Az alapvető higiénés szabályokat betartva nem vágyunk vidékre, mivel városban is élhetünk biztonságban, ahol ráadásul élvezhetjük annak előnyét is, hogy könnyebben hozzájuthatunk szinte bármihez, amihez csak akarunk – derül ki az Allianz Hungária Zrt. online felméréséből, amelyben a magyarok városi életről alkotott véleményét vizsgálták.

Az Indexnek küldött sajtóközleményből az is kiderül, hogy a zsúfolt belvárosban már nem szívesen időzünk, és örülünk annak, hogy végre jobban megismerhetjük szomszédainkat, és továbbra sem hisszük azt, hogy húsz év múlva futurisztikus felhőkarcolók uralják majd a hazai városok képét. 

Mitől város a város?

A felmérésben részt vevők döntő többsége, 90 százaléka szerint attól város a város, hogy sokkal könnyebben hozzá lehet jutni mindenhez, az alapvető élelmiszerektől kezdve a különlegesebb élvezeti cikkekig.

Csupán a megkérdezettek hét százaléka gondolta úgy, hogy a város lényege a változatosabb oktatási, kulturális és szórakozási lehetőségekben rejlik, a kapcsolattartás és -építés fontossága pedig a dobogó harmadik fokán végzett.

Annak ellenére, hogy a kitöltők 95 százaléka él városban, a válaszadók közel azonos arányban gondolták szerencsésnek a városiakat és vidékieket a járványhelyzet kapcsán:

51 százalékuk szerint, ha betartjuk az alapvető higiénés szabályokat, egy városban is élhetünk biztonságban.

Míg ehhez képest csak pár százalékkal kevesebben vélik úgy, hogy a vidékiek kevésbé vannak kitéve a fertőzésveszélynek, mint egy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/14/virushelyzet_videk_varos_felmeres_magyarok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

„Hiányzik a BKK-ból az elhivatott, szakmai vezetés”

„Hiányzik a BKK-ból az elhivatott, szakmai vezetés”

Gál Mihály, a Budapesti Közlekedési Központ korábbi utastájékoztatási vezetője, a BKV- és a MÁV-figyelő blog …