2020. december 5., szombatMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2020.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Járhatunk misére, házasodhatunk, tarthatunk családi születésnapozást?

Hirdetés

Járhatunk misére, házasodhatunk, tarthatunk családi születésnapozást?

Életbe léptek azok a korlátozások, amelyek ezentúl legkevesebb 30 napig meghatározzák az életünket. Bár a Magyar Közlönyben megjelentek a szigorítások részletei, még mindig sok a kérdés, hogyan is kell azokat a mindennapjainkban értelmezni. Az Index szerkesztősége összegyűjti a legfontosabb kérdéseket és válaszokat. Ez azért is fontos, mert súlyos bírságra számíthatnak azok, akik nem tartják be az új szabályokat. Arról már írtunk, hogyan kell okosan közlekedni este 8 óra után, a maszkviselést is górcső alá vettük, most pedig a tovább olvasói kérdésekből készítettünk összeállítást.

1. Változik a közlekedési menetrend a kijárási tilalom ideje alatt, este 8 óra és reggel 5 óra között?

A MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz fenntartja az eredetileg meghirdetett menetrendet a késő esti, éjszakai és hajnali időszakban is, hogy eljussanak munkahelyükre, illetve onnan az otthonukba a munkavégzés miatt igazoltan utazók. A BKK közleménye szerint a nappali járatok menetrendje nem változik, az éjszakai járatok vonalán azonban péntektől új menetrendet vezetnek be.

2. Havonta kell fogorvoshoz járnom fogszabályozó-állítás miatt. Este 6 óráig dolgozom, és általában 7 órára érek a fogorvoshoz. Mivel hazafele is kb. 1 óra az út, így az este 8 órára való hazaérés szinte lehetetlen. Ez elegendő indok a tilalom felmentése alól?

Hirdetés

Este 8 óra után csak az közlekedhet, aki munkáltatói igazolással rendelkezik. A fogászati kezeléseket a záróra és a kijárási tilalom időszaka előtt kell megoldani. Egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/12/jarhatunk_misere_hazasodhatunk_tarthatunk_csaladi_szuletesnapozast/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint 270 magyarországi koronavírus-változat genetikai térképét készítették el a kutatók

Több mint 270 magyarországi koronavírus-változat genetikai térképét készítették el a kutatók

A SARS-CoV-2 vírus 273 Magyarországon is terjedő változatának genetikai feltérképezését végezték el a kutatók, ezek …