2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Jakab Péter: Megadtuk a Fidesznek az esélyt, hogy kiválassza a számára optimális miniszterelnök-jelöltet

Hirdetés

Jakab Péter: Megadtuk a Fidesznek az esélyt, hogy kiválassza a számára optimális miniszterelnök-jelöltet

„Lehet, hogy nem Jakab Péterre mondtak nemet a választók április 3-án, hanem az összefogás arcára és emblematikus szereplőjére. Lehet, hogy ő bizonytalanította el a vidéki választókat” – vélekedett Jakab Péter egy interjúban.

A Jobbik vezetője arra emlékeztetett, hogy az előválasztásnak volt egy olyan fázisa, amikor a közvélemény-kutatók őt tartották esélyesnek, „aztán Márki-Zay Péter valahogy egy hónap alatt a semmiből az élre tört, és bejelentette, hogy leváltotta az ellenzéket, mi, jobbikosok pedig árulók vagyunk, mert képesek voltunk összefogni a kormányváltás érdekében”.

Jakab Péter a Telexnek a saját felelősségére vonatkozó kérdésre így fogalmazott:

Nekem főképp akkor lett volna felelősségem, ha nem vagyok képes a Jobbikot összefogás-kompatibilissé tenni. Ha harmadik utas politikát követtünk volna, akkor most joggal verhetnék el a port a Jobbikon, hogy nem voltunk hajlandók összefogni, és akkor joggal merülhetne fel a mi felelősségünk is.

Hirdetés

Jakab Péter szerint hibákat lehet keresni és találni, és lehet, ha túl szélesre nyitják az előválasztás ajtaját, akkor a végén a Fidesz jön be rajta.

És itt most nem fideszesezek senkit, de azzal, hogy lehetővé tettük, hogy szabad versenyben dőljön el, hogy ki legyen az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, megadtuk a Fidesznek azt az esélyt, hogy ő válassza ki a számára legoptimálisabb miniszterelnök-jelöltet

– mondja a pártelnök.

A politikus szerint lehet, hogy a konstrukció nem volt jó, lehet, hogy az előválasztás szabályrendszerén változtatni kell. Hozzátette: „Lehet, hogy nekem többet kellett volna a Jobbik építésével foglalkoznom, hogy meg tudjuk szólítani a vidéki szavazókat.”

Az EP-választáson a sokszínűségre kell helyezni a hangsúlyt

Az összefogás jövőjéről elmondta, „a konstrukciót és az összefogás mélységét át kell gondolni, és lehet, hogy a választásokhoz kell igazítani. Az EP-választáson inkább a sokszínűségre kell helyezni a hangsúlyt, az azt követő […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/11/jakab-peter-fidesz-optimalis-miniszterelnok-jelolt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pert indított a Gellért-hegyi sikló beruházója

Pert indított a Gellért-hegyi sikló beruházója

A cég álláspontja szerint a főváros érdekmúlásra hivatkozó elállása jogellenes. A kontraktus szerintük továbbra is …