2022. január 20., csütörtökMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Jakab Péter elmondta, hogy mit vár még Márki-Zay Pétertől

Hirdetés

Jakab Péter elmondta, hogy mit vár még Márki-Zay Pétertől

Jakab Péter leszögezte, hogy teljes mellszélességgel támogatják Márki-Zay Pétert, akit a legszerencsésebb miniszterelnök-jelöltnek tart, mert hat párt is felsorakozott mögötte.

Hat hadsereget kapott. Neki most az a feladata, hogy jó karmesterként összehangolja ezeknek a haderőknek a mozgását és győzelemre vezesse az ellenzéket.

A Jobbik elnöke az interjúban kifejtette: a karmesternek nem az a feladata, hogy elvegye a zenészektől a hangszert, és ő maga játsszon rajtuk, „mert abból káosz és anarchia lesz”. A politikus úgy látja, hogy Márki-Zay Péter

egyelőre még adós a hadseregek összehangolásával. Inkább a hetedik frakcióval foglalkozik, holott az emberek nem hetedik frakciót akarnak. Az előválasztáson lefektettünk egy világos szabályrendszert: mindenki eldöntötte, hogy melyik frakcióba szeretne ülni. Márki-Zay Péter a Párbeszéd frakcióját választotta, akik be is fogadták.

Hirdetés

Jakab Péter a Szabad Európának azt is egyértelműsítette, tudomásul kell venni, amikor a választók valamire nemet mondanak, az Új Világ Néppártra pedig, amelyből Márki-Zay Péter hetedik frakciót csinálna, „kemény nemet mondtak a választók”, Pálinkás Józsefnek még a miniszterelnök-jelölti induláshoz szükséges aláírásmennyiség sem jött össze.

Az Új Világ Néppárt képviselőjelöltjei sehol sem nyertek előválasztást. Ezek után ha valaki új parlamenti frakciót szeretne létrehozni belőlük, az a választói akarat semmibevétele. Én tisztelem a választói igent, amikor megérkezik Márki-Zay Péterre, és tisztelem a választói nemet, ami az Új Világ Néppártra érkezett.

A pártelnök ezt azzal egészítette ki, hogy még zajlik a vita a hetedik frakcióról, de a Jobbik nem támogatja az előválasztás szabályrendszerének menet közbeni megváltoztatását, „ez fideszes dolog, mi nem szeretjük”.

Lesz az ellenzéknek államfőjelöltje?

A kormánypártok

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/30/jakab-peter-elmondta-hogy-mit-var-meg-marki-zay-petertol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leégett egy ismert énekes budapesti háza

Leégett egy ismert énekes budapesti háza

Nagyon gyorsan leégett Révi Sándor otthona, erről maga a zenész számolt be a közösségi oldalán. …