2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Izmosabb cellák érkeznek, két vármegyében heves zivatarok miatt figyelmeztetnek

Hirdetés

Izmosabb cellák érkeznek, két vármegyében heves zivatarok miatt figyelmeztetnek

Hevesebb zivatarok alakulhatnak ki Baranya és Somogy vármegyék területén pénteken – figyelmeztet a HungaroMet Zrt. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Baranya és Somogy vármegyében pénteken hevesebb zivatarok kialakulására kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is. Emiatt a két érintett vármegyére másodfokú (narancs), az ország többi részére zivatar veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Elsősorban a villámlás jelent veszélyforrást, emellett eseteként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

A Hungaromet a közösségi oldalán azt írja, pénteken már izmosabb cellák érkeznek, és két nagyobb hullámban várható csapadék. Az előrejelzés szerint péntekre virradóra délnyugat felől egy csapadékzóna érkezik, amelynek előterében, illetve a csapadékzónába ágyazva zivatarokra kell számítani. Környezetükben – kiemelten a Dunától keletre – viharos, óránkénti 60–80 kilométeres széllökés, jégeső és intenzív, 15–25 milliméter közötti csapadék is előfordulhat.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/30/idojaras-narancssarga-figyelmeztetes-zapor-villamlas-jegeso/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Perzselő hőség közeleg, csaknem 40 fok is lehet jövő héten

Hétvégére nyoma sem marad az esős időjárásnak. Az előrejelzések szerint szombaton és vasárnap is túlnyomóan …