2022. május 18., szerdaMa Erik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.18. Erik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Itt vannak a nyugati üzemanyagárak: belerokkannánk az olajembargóba

Hirdetés

Itt vannak a nyugati üzemanyagárak: belerokkannánk az olajembargóba

Alig néhány száz kilométert kellene megtennünk ahhoz, hogy igen megterhelővé váljon egy átlagos magyar autósnak a tankolás. Egész Európában nem találni ugyanis olcsóbb üzemanyagot a hatósági áron, 480 forinton befagyasztott magyar tarifáknál. A környező országokban jóval mélyebben kellene a zsebünkbe nyúlni a tankolásnál, de egy kora nyári, horvátországi nyaralás esetében is el kell gondolkozni azon, hogy nem érdemesebb-e még a határ innenső oldalán teletölteni a kocsit.

A szomszédban ugyanis május 9-én épp 162 forinttal került többe a 95-ös benzin literenként, mint itthon, a gázolaj pedig még drágább: a horvát kutaknál literenként 702 forintot kell kicsengetni a dízelért.

Más országok viszont Magyarországhoz hasonlóan a befagyasztás mellett döntöttek: így tett például a szomszédos Szlovénia, ahol a legutóbbi árrögzítés után csak néhány napig élt a piaci árszabás, máris rögtön visszatértek hozzá. A szlovén kormány azonban a magyar áraknál jóval magasabban, a benzint 593 forinton, a gázolajat pedig 633 forinton fagyasztotta be, tehát csak kevéssel a legutóbbi, piaci ár alatt.

Magyarországon egyébként a Holtankoljak.hu számításai szerint a kormányzati intézkedés nélkül most nagyjából 634 forint lenne egy liter 95-ös benzin és 699 forint egy liter gázolaj.

Hirdetés

Mint ismert: a magyar autósok július 1-jéig védve vannak a piaci árszabástól, amely még magasabb lehet majd, ha az EU keresztülviszi a tervét, és hónapokon belül teljes embargót vet ki az orosz olajra. Ez esetben megjósolhatatlan, hogy meddig emelkedhetnek az amúgy is extrém magas üzemanyagárak.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220511-belerokkannank-a-nyugati-uzemanyagarakba.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megint megszökött egy 12 éves kislány, akit már korábban is köröztek

Megint megszökött egy 12 éves kislány, akit már korábban is köröztek

A rendőrség még február közepén számolt be arról, hogy keresik Bartus Dzsenifert. Azt követően a kislány …