2021. március 5., péntekMa Adorján napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.05. Adorján Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Itt van Budapest oltási terve

Hirdetés

Itt van Budapest oltási terve

„Ma a Miniszterelnökségre megyek, ahol bemutatom a Főváros oltási tervét. Az embereknek csak akkor lesz igazán bizalma, csak akkor növekedik az oltási kedv, ha világosan beszélünk, kiszámíthatóan cselekszünk. Jelenleg pedig nagyon sok múlik azon, bíznak-e az emberek az oltásban vagy sem” – ezzel felütéssel a hozta nyilvánosságra Karácsony Gergely a közösségi oldalán Budapest hat pontból álló oltási tervét. 

Ma a Miniszterelnökségre megyek, ahol bemutatom a Főváros oltási tervét. Az embereknek csak akkor lesz igazán bizalma,…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. február 18., csütörtök

A főpolgármester bejegyzésében hangsúlyozta: Budapest vezetése kész arra, hogy segítse a kormányt, hogy gyorsabban és gördülékenyebben haladhassunk az oltással.

Hirdetés

„Mindannyiunk érdeke, hogy minél hamarabb, minél több ember megkaphassa a vakcinát. Ez a megoldás arra, hogy végre kiszabaduljunk a rabságunkból, hogy végre együtt lehessünk, hogy színházba, moziba vagy étterembe mehessünk, hogy kezet foghassunk és megölelhessük egymást” – írta. 

  • Az első pontban Karácsonyék a háziorvosi rendelők mellett, a kerületekkel közösen javasolják dedikált oltópontok kialakítását, ezzel is gyorsítva az eljárást. Összesen 30 darab oltópontot tudnak létrehozni, helyszínenként pedig egy nap alatt 3000 főt lehetséges beoltani.
  • A második pontban vállalják, hogy a fővárosi és kerületi fenntartású intézményekben dolgozókat vagy újonnan beköltözőket (idősotthonok, hajléktalanellátók), és a főváros kritikus infrastruktúráinak személyzetét (BKK, FKF és egyéb cégek munkatársait) orvosok bevonásával átoltják.
  • Felajánlják a lakossági szűrés során már bevált időpontfoglaló rendszerünket az önkormányzati és a kormányzati oltópontokhoz is – áll a harmadik pontban.
  • Az oltóközpontok helyszíneinek biztosítása mellett, önkéntesekkel és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/02/18/oltasi-terv-karacsony-gergely/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hétvégén is oltanak, csak nem AstraZenecával

Hétvégén is oltanak, csak nem AstraZenecával

Az Index információi szerint az elhalasztott hétvégi tömeges oltással eredetileg azt próbálták tesztelni, hogy a …