2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Itt van az Axióma legújabb videója a szívhangrendeletről

Hirdetés

Itt van az Axióma legújabb videója a szívhangrendeletről

“Megalázza a nehéz helyzetben lévő nőket”, „nők elleni erőszak”, „traumarendelet” – ezekkel, a szívhang-rendeletre érkezett, kemény reakciókkal kezdi videóját az Axióma. Az online csatorna összefoglalójában elemezte a művi terhességmegszakításhoz kapcsolódó új kiegészítést, melynek értelmében az abortusz végrehajtása előtt az orvosoknak a teljes tájékoztatás keretében meg kell mutatniuk a nőknek gyermekük szívhangját.

A videóban arra keresik a választ, hogy megváltoztatja-e az új szabály a nők önrendelkezési jogát és hogy miért váltott ki ekkora visszahangot.

Szívhang-rendelet a világban

A Magyarországon elfogadott szabályozás nem újkeletű dolog. Amerikában több tagállamban és Macedóniában is évekkel ezelőtt bevezették, hogy a művi terhességmegszakítás előtt az orvosoknak kötelező megmutatni a magzat szívverését. Ennek hatására Macedóniában például 20%-kal csökkent az abortált gyermekek száma.

A nők ellen vagy a nőkért szól a szívhang-rendelet?

Az Axióma érvelésében kifejtik, hogy a módosítás nem az empátia hiányáról, nem a nők kínzásáról vagy méltatlan helyzetbe hozásáról szól, hanem az élet védelméről és arról, hogy egy anyának legalább egyszer legyen alkalma meghallgatni gyermeke szívdobbanását. A szívhang-rendelet nem

Hirdetés

egyenlő az abortusz betiltásával – hangsúlyozzák a videóban, kiegészítve azzal a felvetéssel, hogy a módosítás egy fontos lépés ahhoz, hogy jobban megértsük és értékeljük az életet.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220922-itt-van-az-axiomalegujabb-videoja-a-szivhangrendeletrol.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: Bravo, Giorgia!

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20220926-orban-viktor-bravogiorgia.html *Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze …