2021. január 22., péntekMa Vince napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.22. Vince Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Itt Orbán Viktor lehet az első ismerőse

Hirdetés

Itt Orbán Viktor lehet az első ismerőse

A portál felülete kísértetiesen hasonlít a sokak által visszasírt régi Facebook külsejére, de az alapítók szerint nem másolásról, csak felhasználóbarát kialakításról van szó. Amely az alapítók szerint a korábbi közösségi oldalak legjobb funkcióit ötvözi. Itt is elérhető a sötét mód, lehet oldalakat létrehozni és szabadon posztolni, csak az emberek hiányában a kutyát sem érdekli, hogy ki mit gondol a világról, az adminisztrátorokon kívül senki sem fogja elolvasni. Hadházy Ákos szerint Hundub lehet a Facebook magyarországi lekapcsolásának előszobája. 

A Hundub előnye, hogy nincs rajta reklám, zavartanul lehet rajta szörfözni. Viszont tartalom sincs, és számítógépen kívül csak Androidon elérhető. Hogy mi értelme van a Twitterrel, az Instagrammal és a Facebookkal konkurálni, azt az alapítók a túlzott cenzúrával indokolják.

A Hundub (HD) a túl nagyra nőtt amerikai techóriásokkal szemben kínál alternatívát. Pál Csaba, a HD alapítója a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta,

Hirdetés

muszáj, hogy legyen választás, egy alternatíva.

Pál elmondta a lapnak, az igazi lökést az adta az indulásukhoz, hogy 2019-ben mindenféle indoklás nélkül sok ezer magyar felhasználót töröltek a Facebookról. A legtöbb esetben véletlenül, de még bocsánatot sem kértek senkitől. Pál Csaba szerint szinte bármivel kapcsolatban – legyen az politikai vagy éppen a járvánnyal kapcsolatos vélemény – büntethetik a felhasználókat törléssel vagy tiltással csak azért, mert az valahol távol nem tetszik valakiknek. Pál elmondása szerint a Hundub nem alkalmaz politikai cenzúrát. 

Az Iwiw és a myVIP szárnyán

A Hundub ügyvezetője hangsúlyozta: a portál kialakításánál az Iwiw szolgált iránymutatásként, a megszokás és könnyű kezelhetőség okán. Bár az Iwiwnek anno nem jött be a nemzetközi terjeszkedés, csak a magyar nyelvterületeken volt elérhető, ezért amikor mindenki elkezdte feltölteni a nagymamáját a Facebookra, az Iwiw érdeklődés hiányában, 2014-ben, megszűnt, míg a myVIP a mai napig elérhető, csak éppen elfelejtenek bejelentkezni oda a felhasználók.

A Hundub kizárólag magyar nyelven lesz elérhető. Így aki a nemzetközi sztárok napindító szelfijére kíváncsi, az a Facebookról sem törölheti magát. Talán emiatt nehéz a Twitterrel és a Facebookkal versenyezni, mert a rengeteg hátrány mellett a nemzetköziség az, amiben a két óriás verhetetlen. Másrészt felhasználók híján mi sem gyűjthetünk túl sok lájkot egy-egy jól sikerült gasztrofotóért.

A HD-n indított szavazásra, miszerint jó dolog-e a magyar Facebook, legyen elég annyi, hogy senki sem reagált. 

HD orbán

Fotó: képernyőkép

Mit tud a Hundub?

A külső és a funkciók a megszólalásig hasonlítanak a Facebook ismertetőjegyeire. Saját személyes profilt tudunk létrehozni, lehet Messengeren csevegni az ismerősökkel (ha van kivel), fotókat és videókat feltölteni. Vannak elérhető csoportok, események, sőt még gyűjtést is lehet indítani valamilyen ügy kapcsán. Valaki például egy kekszes táblacsokira kér adományokat, de a „Sörre gyűjtök, nem családi házra” kezdeményezésre is össze lehet dobni akár 1 millió forintot.

A HD csak számítógépen és androidon érhető el.

Nagy hátránya, hogy nem lehet összekapcsolni más mobilos alkalmazással, amelynél a legtöbb esetben Facebook-profilhoz kötik a regisztrációt. Így a Facebook nemcsak egy közösségi portál, hanem szinte nélkülözhetetlen alkalmazások sorát kapcsolja össze. Ráadásul bármilyen becenévvel lehet regisztrálni, tehát maximum csak kép alapján lehet beazonosítani, hogy ki akar az ismerősünk lenni.

Kapcsolódó
<a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/12/28/hundub_magyar_kozossegi_portal_ahonnan_csak_a_kozosseg_hianyzik/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megdőlhet a napi rekord, olyan meleg lesz pénteken

Megdőlhet a napi rekord, olyan meleg lesz pénteken

Megdőlhet pénteken napi melegrekord Budapesten és országos szinten is – tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat.  Az …