2021. augusztus 2., hétfőMa Lehel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Lehel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Itt a nyári menetrend, vonattal és busszal is könnyebb, kényelmesebb a Balatonra utazni

Hirdetés

Itt a nyári menetrend, vonattal és busszal is könnyebb, kényelmesebb a Balatonra utazni

A Volánbusz nyári menetrendje már szerdától, a vasúti pedig szombattól hatályos. A nyári menetrend összeállításának fő szempontjai között szerepelt a MÁV-Startnál és a Volánbusznál, hogy minél több turista, nyaraló, kiránduló, Balaton környéki lakos számára kínáljon kedvező, az autózással szemben versenyképes utazási ajánlatot – tudatta a MÁV-Volán-csoport portálján.

A híradásból megtudható, hogy Balaton déli partjára június 19-től az új emeletes, légkondicionált KISS motorvonatokkal is el lehet jutni: a Napfürdő expresszvonat a hétvégeken Szolnokot és a ceglédi vonal forgalmasabb állomásait köti össze Fonyóddal, míg a Jégmadár expresszvonat pedig a Dunakanyart, azaz Szob és Vác térségét, továbbá Rákospalota-Újpestet, Kőbánya felsőt kapcsolja össze Fonyóddal, a déli parttal és a Velencei-tóval. 

A KISS motorvonatokon a kijelölt helyeken kerékpár is szállítható, a vonatokra díjmentes helyjegy váltása szükséges, és garantált ülőhelyet biztosít a vasúttársaság.

Hirdetés

A MÁV-Start Zrt. Stadler KISS emeletes villamos motorvonata.

A MÁV-Start Zrt. Stadler KISS emeletes villamos motorvonata.

Fotó: Róka László / MTI

A hagyományok kedvelői az emeletes járművön kívül sebesvonatokat, valamint a Tópart és a Balaton InterCity vonatokat is választhatják a déli partra utazók.

A tervek szerint ezen a nyáron az Utasellátó fedélzeti vendéglátási szolgáltatásai már az északi part felé is elérhetők lesznek. A déli parton az előszezontól utószezon végéig, szeptember 12-éig közlekedik étkezőkocsi a Budapest és Keszthely közötti Balaton InterCity vonatokon, a főszezonban napi nyolc pár vonatban. Az étkezőkocsiban tartózkodni és fogyasztani csak védettségi igazolvánnyal vagy a védettséget igazoló telefonos applikációval rendelkezők tudnak.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/19/mavstart-volanbusz-nyari-menetrend-kiss-motorvonatok-napfurdo-expressz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tihany felett felrobbant légkör, egy francia véletlenül a mennybe ment

Tihany felett felrobbant légkör, egy francia véletlenül a mennybe ment

Ez a vasárnap viharral kezdődött, és úgy tűnik, viharral is ér véget, a szombat éjjeli …