2021. június 15., keddMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Itt a könyv az úgynevezett Orbán-titokról

Hirdetés

Itt a könyv az úgynevezett Orbán-titokról

G. Fodor Gábor politológus Az Orbán-szabály címmel könyvet írt a miniszterelnökről azzal a céllal, hogy fellebbentse a fátylat az úgynevezett Orbán-titokról, számba vegye politikai teljesítményének összetevőit, illetve magyarázattal szolgáljon az eddigi sikereire.

A XXI. Század Intézet online bemutatót szervezett a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány gondozásában kiadott könyvről.

Ha ezt az ellenzék elolvassa…

Stumpf István, a felsőoktatási modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos arról beszélt, bár Orbán Viktorról már sok könyv íródott, de G. Fodor Gábor munkája azért is különleges, mert az Orbán-csapat tagjaként belülről írt meg olyan dolgokat, amelyek ebben a formában összefoglalva – pontosan idézve a miniszterelnök gondolatait –, sehol nem találhatóak meg.

Hirdetés

A kormánybiztos szerint a könyvből egyértelműen kiderül az a filozófia, amit a miniszterelnök képvisel, továbbá az is: miért tartotta fontosnak, hogy csapatban dolgozzon, és miért támaszkodott mindig erőteljesen a körülötte lévők intellektuális erejére, valamint

hogyan próbálta megőrizni azt a felcsúti plebejusi mentalitást, amit éppen a szocializációjával lehet magyarázni.

„A józan ész tisztelete a politikában az egyik legfontosabb törvény vagy szabály” – tette hozzá Stumpf István. Azt is mondta, hogy a politikusoknak két nyelvet kell beszélniük: a célok és az emberek nyelvét, és ebben nem nagyon van versenytársa Orbán Viktornak a magyar politikai életben.

Sumpf István szerint G. Fodor Gábor könyvében visszakövethetően benne vannak a 2010 utáni korszak legfontosabb üzenetei.

Időnként az jutott eszembe, hogy ha ezt alaposan elolvassa az ellenzék, akkor az Orbán-rejtélyt is megértené

– fogalmazott a kormánybiztos, aki szerint emiatt bajban lehetne a kormányoldal a választáson. Ugyanakkor azt is hozzátette: Orbán Viktornak az ereje éppen abban rejlik, hogy képes felismerni azokat a nemzetstratégiai célokat, amelyek mentén csapatot tud maga mögé gyűjteni.

A nyelv: hatalom

Lánczi András filozófus, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora szerint a magyar ellenzéknek egy európai méretű pechje van, mert egy olyan képességű és tehetséggel megáldott emberről van szó Orbán Viktor személyében, akiről a külföldiek is azt mondják: nem lehet megkerülni Európában sem.

A könyv kulcsgondolatának a nyelvet tartja, vagyis ahhoz, hogy valaki, valami újat hozzon a politikában, ahhoz egy új nyelvezet kell. Lánczi András azt is mondta, hogy Orbán Viktor olyan jó filozófus is lehetett volna, mint amennyire hatásos politikus.

Ő is kifejtette: ha az ellenzék valóban meg akarná érteni G. Fodor Gábor könyvét, akkor megértenék belőle, hogy miért tartanak ott, ahol tartanak, és mi a különbség, és miért van az, hogy Orbán Viktort

nemhogy nem lehet megkerülni, hanem jó eséllyel megnyeri a következő évi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/05/05/g.-fodor-gabor-konyvebol-megertheti-az-ellenzek-az-orban-rejtelyt-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Harminckilónyi marihuánát foglaltak le a pénzügyőrök Tompán

Több mint harminc kilogramm növényi törmeléket, a gyanú szerint marihuánát találtak egy gépkocsiban a pénzügyőrök …