2021. november 27., szombatMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ismét leáll a halasztható műtétek egy része, szünetelnek a szűrővizsgálatok

Hirdetés

Ismét leáll a halasztható műtétek egy része, szünetelnek a szűrővizsgálatok

A Covid-ellátást biztosító kórházak ágyszámának összesen húsz százalékát kell megyénként felszabadítani, és ha ezen felül még van kapacitásuk az intézményeknek, továbbra is elvégezhetik a halasztható műtéteket. Ezen belül is az adott fővárosi régió vagy megye eldöntheti, hogy mely intézmények biztosítják ezt a 20 százalékot – mondta el az Inforádiónak Ficzere Andrea. A Kórházszövetség elnöke hozzátette: az elektív ellátás eddig is párhuzamosan történt, valamint zajlik jelenleg is.

Ficzere Andrea hangsúlyozta, nem egyszerű feladat a covidos és a nem covidos betegek egyidejű ellátása, de meg fogják oldani.

Hirdetés

Mindenekelőtt ha el kell halasztani, azokat a műtéteket fogják elhalasztani, amelyeknél szükség van aneszteziológus orvos jelenlétére is. Például egy olyan szemészeti operációt nagy eséllyel ugyanúgy el fognak végezni, ahol nincs szükség aneszteziológus szakorvosra a műtőben – részletezte a Kórházszövetség elnöke.

Az továbbra is fontos cél, hogy a daganatos megbetegedéssel küzdők ne maradjanak ellátatlanul. Akik köztük sürgősségi ellátást igényelnek, őket az adott egészségügyi intézmény kapacitásaitól függően a lehető leghamarabb, a Covid-ellátástól függetlenül tudják meggyógyítani.

Az Inforádiónak az Országos Kórházi Főigazgatóság is megerősítette, hogy a Covid-ellátás alól nem mentesített kórházak ágyszámának húsz százalékát kell szabaddá tenni a koronavírusos betegek ellátására.

Időközben a Magyar Hang birtokába került egy Kásler Miklós jegyezte, november 10-i keltezésű utasítás, amely a kórházi kapacitás felszabadítását rendeli el a koronavírusos betegek számára. Az emberi erőforrások miniszterének kérése alapján országszerte az államilag finanszírozott 60 465 kórházi ágyak húsz százalékát, 12 093 ágyat kell biztosítani súlyos koronavírusos betegek számára. Ezek tíz százalékának az intenzív osztályokon kell fogadniuk a

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/12/korhaz-koronavirus-negyedik-hullam-korhazi-agyak-halaszthato-mutet-szurovizsgalat-atvezenyles-ficzere-andrea/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Decemberben változik a Volánbusz menetrendje

Decemberben változik a Volánbusz menetrendje

December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje, amely az idén is számos …