2020. augusztus 14., péntekMa Marcell napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.14. Marcell Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ismét fertőzött az ivóvíz Siófokon

Ismét fertőzött az ivóvíz Siófokon

Ismét csak forralás után fogyasztható a vezetékes ivóvíz Siófok Kiliti városrészében, mert a vízben baktériumszennyezettséget mutattak ki, közölte a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. szerdán az MTI-vel. Azt írják, a baktérium talajban, vízben természetes módon előfordul. Egészséges szervezetre jellemzően nem jelent veszélyt, de legyengült immunállapotú embereknél okozhat például hányásos, hasmenéses megbetegedést.

A szakemberek fertőtlenítik a vízellátó rendszert, és azt ígérik, utána a korlátozás feloldásáról azonnal kiadják az értesítést.

A hónap elején is volt egy hasonló ivóvízszennyezés ebben a városrészben, amely forrását máig nem sikerült felderíteniük. Az Indexnek korábban azt mondták, hogy egy Kitliben található, hónap óta zárva tartó óvoda ivóvízmintájában mutatták ki a vizsgálatok a baktériumot június végén. 

Emiatt az egész városrészben nem lehetett csapvizet inni július 6. és 15. között. 

A

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/07/29/balaton_siofok_kiliti_ivoviz_forralas_bakteriumszennyezes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Az országos tisztifőorvost trágár fényképpel támadja, az Index osztódással szaporodását drámának lódítja a baloldali propagandalap kiállítása

Tovább folytatja a konzervatív vagy a baloldal által annak gondolt emberek elleni egyre durvább támadásokat …