2021. március 5., péntekMa Adorján napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.03.05. Adorján Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ismét ezer alatt az új fertőzöttek száma

Hirdetés

Ismét ezer alatt az új fertőzöttek száma

Keddre 823 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 389 622 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 85, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 837 főre emelkedett – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán. Kórházban 3979 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 318 vannak lélegeztetőgépen. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 298 008 fő, az aktív fertőzöttek száma 77 039 főre csökkent.

EDDIG 341 958 FŐ KAPOTT OLTÁST, KÖZÜLÜK 131 593 FŐ MÁR A MÁSODIK OLTÁSÁT IS MEGKAPTA. 

Hirdetés

Egy nappal korábban 1337 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 388 799 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma hétfőre. Elhunyt 46, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 752 főre emelkedett.

A kormány előterjesztésére az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítását, amelynek célja a magyar emberek életének és egészségének megvédése, valamint a gazdasági károk mérséklése és a munkahelyek megőrzése – írják.

Az oltás első két szakasza lezárult: az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok, bentlakásos szociális intézmények kampányszerű oltása már megtörtént. Február 4-én, csütörtökön megkezdődött a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása.

  1. Az oltási rendben az egészségügyi dolgozók az elsők, az ő kampányszerű oltásuk lezárult.
  2. Második körben az idősotthonok és a bentlakásos szociális intézmények dolgozóinak és lakóinak oltását végezték el. Eddig összesen 82 ezer idős ember és szociális dolgozó kért és kapott oltást. Azok az idősek vagy szociális dolgozók, akik eddig nem éltek az oltás lehetőségével, de meggondolják magukat, az intézmény vezetésénél jelentkezhetnek.
  3. Harmadik körben a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása kezdődött meg. Őket a háziorvosok értesítették a regisztráció alkalmával megadott elérhetőségen, jellemzően telefonon. Vasárnapig több mint ötezer háziorvosi praxisból hat-hat főt kórházi oltóponton oltanak be Pfizer-vakcinával, ezenfelül 1080 háziorvos maga is beolthat tíz-tíz embert Moderna-vakcinával.

A kormányzati tájékoztató oldalon olvasható, hogy a védőoltás ingyenes és önkéntes, így mindenképpen érdemes rá regisztrálni. A 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/02/16/koronavirus-covid-19-adatok-jarvany-fertozottek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Merkely Béla: Szigorítás nélkül meredeken emelkedne a fertőzöttek száma

Merkely Béla: Szigorítás nélkül meredeken emelkedne a fertőzöttek száma

Ha nem lennének szigorítások, meredeken emelkedne a fertőzöttek száma, ezzel párhuzamosan az orvosi, kórházi kezelést …