2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ismét beüt a kánikula, csaknem 40 fokos hőség jöhet a hétvégén

Hirdetés

Ismét beüt a kánikula, csaknem 40 fokos hőség jöhet a hétvégén

Pénteken a sok napsütést nappali gomolyfelhő-képződés zavarja, de csapadékra nem számíthatunk. Az élénk nyugati szelet az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön olykor erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 26 és 32 fok között várható – áll a HungaroMet előrejelzésében. Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az Időkép a Dunántúlra többfelé élénk a déli-délnyugati szelet jósol, a Dunától keletre pedig a nyugatias szelet kísérhetik sokfelé élénk, erős lökések. Reggelre még sokfelé felfrissül a levegő, a minimumok általában 10 és 17 fok között alakulnak. Ők is azt írták, hogy délutánra 26 és 32 fok közé melegszik a levegő.

Hozzátették azt is, hogy az elmúlt napok felfrissülését egy hullámzó hidegfrontnak köszönhettük, ami kelet felé eltávozott. Mögötte déliesre fordul hétvégére a szél, és meleg, száraz levegőt szállít a Kárpát-medencébe. Sok felhő nem állja a napsütés útját, a kialakuló gomolyokból legfeljebb vasárnap északon, északnyugaton alakulhat ki egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. Mindezek következtében szombaton 30–35 fok között tetőzik a meleg, a hét utolsó napján pedig közel leszünk a 40 fokhoz az Alföldön – jelezte az Időkép. 

Hirdetés

Erre kell még vigyázni pénteken 

Az előrejelzésekben figyelmeztettek arra is, hogy nagy lesz a napszúrás […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/07/05/idojaras-radar-elorejelzes-hetvege-kozel-40-celsius-fok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Energiaügyi Minisztérium: Jelentősen nőtt a napelemes beépített teljesítmény az első fél évben

A MAVIR friss adatai szerint júliusig összesen 6712 megawattnyi naperőművet helyeztek üzembe Magyarországon. Az összes …