2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ismét a régi formájában használható a Clark Ádám téri körforgalom

Hirdetés

Ismét a régi formájában használható a Clark Ádám téri körforgalom

Az MTI-nek elküldött közlemény szerint a kivitelező szakemberei a november 19–20-i hétvégén felmarták a Lánchíd felújításához kapcsolódva tavaly májusban kialakított ideiglenes körforgalom aszfaltját, és helyreállították a korábbról ismert nagy körforgalom nyomvonalát, emellett geodéziai kitűzésekkel elkezdték a szegélyek és a szigetek visszaépítését.

Hozzátették: a legfelső aszfalt kopóréteg – az időjárástól függően – a november 26–27-i hétvégén kerül fel, amikor az útépítési munkák miatt ideiglenesen újra lezárják az átmenő forgalom elől a teret. Ekkor festik fel a burkolati jeleket is az útra.

A virágágyás kialakításához szükséges humusz folyamatosan kerül be a tér közepére, ahová a füvesítés mellett december közepére az első, téli időjárásnak megfelelő növényeket is visszatelepítik majd – írták.

Jövő őszig tartanak a felújítások

A BKK tájékoztatása szerint a Lánchíd felújítása továbbra is az ütemtervnek megfelelően és költségkereten belül halad. Közölték: a kivitelező szakemberei teljesen elbontották a pesti pilont körülölelő állványzatot, és elkezdték a megújult világítótestek felszerelését, már a helyükre kerültek a pesti és a budai kapuzat alá függesztett kandeláberek.

Hirdetés

A híd feldíszítését hamarosan a pesti oldali és a mederkandeláberek elhelyezésével, majd a pesti korzókorlátok és parti lámpatestek visszaépítésével folytatják. 

A BKK közleményében emlékeztetett rá: a Lánchíd felújítása többek között a járdák […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/21/budapest-kozlekedes-lanchid-clark-adam-ter/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nincs többé ingyen túlórázás a közoktatásban

Nincs többé ingyen túlórázás a közoktatásban

Olyan jogerős döntés született, amelynek köszönhetően megszűnhet a túlórákkal való visszaélések nagyobb része a közoktatásban. A …