2021. január 25., hétfőMa Pál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.25. Pál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ismét 130 felett a koronavírus hazai áldozatainak száma

Hirdetés

Ismét 130 felett a koronavírus hazai áldozatainak száma

Keddre 902 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 317 571 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 131, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9292 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 138 365, az aktív fertőzöttek száma 169 914-re csökkent. Kórházban 6298 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 444-en vannak lélegeztetőgépen. A kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán.

Egy nappal korábban 609 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és 114, többségében idős, krónikus beteg hunyt el. Hétfőn 6261 koronavírusos beteget ápoltak kórházban, közülük 448-an voltak lélegeztetőgépen.

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy szombaton megérkezett az első vakcinaszállítmány Magyarországra, és megkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása. Az öt kijelölt kórházi oltóponton a napokban is oltják a kórházi egészségügyi dolgozókat. Az első Pfizer-vakcina-szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmazott, ez 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé, tekintettel arra, hogy egy embernek – 21 napos eltéréssel – két oltást kell beadni. Az első vakcinaszállítmányt szombaton öt kijelölt kórházi oltóhelyre juttatták el:

Hirdetés

  • a Dél-pesti Centrumkórházba,
  • az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe,
  • a Semmelweis Egyetem Klinikájára,
  • a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba,
  • a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházába. 

Várhatóan 2021 első felében újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása – írják a koronavirus.gov.hu-n, hozzátéve: a vakcináért eddig több mint 300 ezren regisztráltak.

A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz.

Az egészségügyi védekezés fenntartása érdekében a kormány fél évvel meghosszabbította a járványügyi készültséget is. A magánrendezvények, családi összejövetelek 10 fős létszámkorlátjába a 14 év alattiak nem számítanak bele. A kormány felfüggesztette a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratokat is. Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. Felhívják a figyelmet, hogy a kórházakban és az idősotthonokban változatlanul fennáll a látogatási tilalom. Este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges. Igazolásminta ide kattintva tölthető le

JANUÁR 11-IG FENNMARAD A JELENLEGI KIJÁRÁSI TILALOM ÉS A TÖBBI VÉDELMI INTÉZKEDÉS.

Az üzletek – a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével – este 7 óráig maradhatnak nyitva, és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/12/29/koronavirus_adatok_fertozottek_magyarorszag_jarvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mire számíthat a magyar kormány Merkel lehetséges utódjától?

Mire számíthat a magyar kormány Merkel lehetséges utódjától?

Molnár Tamás Levente, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója az Indexnek elmondta: Laschet abban bízik, …