2020. november 27., péntekMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ismerkedés a járvány alatt: randiappok és a maszk mint szexjáték

Hirdetés

Ismerkedés a járvány alatt: randiappok és a maszk mint szexjáték

A koronavírus-járvány jelentősen megváltoztatta az életünket, amelynek „köszönhetően” már az internetről rendeljük az ételt, online meetingelünk és tüntetünk, home office-olunk, a haverokkal virtuális sörözéseket szervezünk. Az elmúlt hetek egyre romló járványstatisztikái után újra visszatért a már tavasszal unalomig ismételt kérés: maradjunk otthon.

Az ember azonban társas lény, akinek szüksége van az interakcióra, az érintésre, mások fizikai közelségére. Mit csináljunk akkor most, ilyen ínséges időkben, amikor az egyre szigorúbb rendelkezések miatt egyre kevesebb lehetőség van arra, hogy megismerkedjünk másokkal?

Eljött a randiappok ideje

A koronavírus-járvány egyik legnagyobb nyertesei a randiappok lettek, amelyek felhasználói bázisa jelentősen nőtt a járvány alatt. Függetlenül attól, hogy alkalmi szexpartnert vagy életünk szerelmét keressük, ezek a platformok alkalmasak, hogy távismerkedjünk másokkal. 

Hirdetés

Az applikációk és a felhasználók is reagáltak a járványhelyzetre, előbbiek rendre tüntetik fel jó tanácsaikat, hogyan randizzunk másokkal a Covid alatt, míg utóbbiak közül sokan bemutatkozó szövegeikben nyugtatják meg az irántuk érdeklődőket, hogy negatív a tesztjük, és túlélőtársat keresnek az „apokalipszis” idejére, vagy felhalmozott tartós élelmiszerrel és vécépapírral csábítják a partnereket. 

tinder

Fotó: Tinder

Az ismerkedést annyiban mindenképpen megkönnyíti a járványhelyzet, hogy amíg máskor az első randi alkalmával túl direkt egyből felmenni vagy felhívni valakit a lakásra, most simán érvelhetünk azzal, hogy a korlátozó intézkedések miatt amúgy sem szabad az utcán lófrálni. 

Virágzó szexcsetek 

Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus szerint az online ismerkedésnél a privátban küldött intim fotók, sextingek mellett a webkamerás erotika, az online szimultán élményt nyújtó kiberszex kalandok, szexcsetek virágoznak, ahol a „karosszékből skalpvadászat” legalább annyira megoldható, mint egyfajta kiberpoligámia.

A „húzogatós applikáción” – ahogy a médiában a reklám elkerülése végett nevezik – amúgy is jelentős mértékben vannak jelen a csupán a szórakozás kedvéért, sikerélményért, társalgásért, önbizalomnövelésért, stb. jelen lévő személyek, belőlük vélhetően az egészségféltőkkel és kecónélküliekkel kiegészülve még több lesz

– vélekedik a szakértő, hozzátéve: a csetelés, ismerkedés dübörög, nem kifelejtve a szex-csetelést sem, amely egyben a pillanatnyi szexuális „felindultságot” is képes levezetni. Miközben az elérhető úgynevezett fuckbuddyk (szexbarát, szexhaver) vagy exkapcsolatok felelevenítése folyik – minden létező helyszín és alkalom kihasználásával. 

Összességében egy monogámabb irányba kényszerült eltolódni az ismerkedés, legalább is annak az offline, hús-vér formája. Ez egyébként a tartós párkapcsolatoknak kedvez, hiszen alaposabban megismerik a felek egymást, háttérbe szorítva a rapid szexrandik futószalagról dolgozó szemléletét. 

Nincs koronapara – legalábbis virtuálisan

Több olyan olvasónkat is megkérdeztük, akik rendszeres felhasználói […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/17/hogyan_ismerkedjunk_a_jarvany_alatt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kigyulladt egy kamion, áll a forgalom az M3-ason

Kigyulladt egy kamion, áll a forgalom az M3-ason

Áll a forgalom az M3-as autópályán Budapest felé, Füzesabonynál, mert kigyulladt egy kamion. A baleset a …