2021. május 16., vasárnapMa Botond, Mózes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.16. Botond, Mózes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Inverznobel: átadták az első Laposföld-díjakat

Hirdetés

Inverznobel: átadták az első Laposföld-díjakat

Az egyesület honlapján olvasható, hogy a Laposföld-díjat idén az „Orvosok a Tisztánlátásért csoport” már jól ismert prominensei kapták, így az első alkalommal átadott díjnak Gődény György, Lenkei Gábor, Pócs Alfréd és Tamasi József örülhetett. A díjat illetően viszont joggal merül fel a kérdés: ez most komoly? 

Az elismerés természetesen ironikus, egy nemzetközi színtéren már régóta népszerű hagyományt szeretne meghonosítani magyarországon is a szkeptikus társaság. 

Hirdetés

Ennek lényege a tudományos szkepticizmus, vagyis a logikus érveken és megfigyeléseken alapuló kételkedést képviselő szervezetek egyfajta citromdíjjal „ismerik el” azokat, akiknek munkásságát össztársadalmi szempontból, a tudományba vetett bizalom és a tényeken alapuló gondolkodás szempontjából a leginkább károsnak vélik. Ilyen például Németországban az Aranydeszka-díj, Nagy-Britanniában a Rozsdás Borotva díj vagy Portugáliában a Repülő Egyszarvú díj. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/24/inverznobel-atadtak-az-elso-laposfold-dijakat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szlovák férfitól szerezte be a drogot a magyar díler

Két férfira figyeltek fel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának (KR NNI) nyomozói pár hónappal ezelőtt. Egyikük …