2020. október 25., vasárnapMa Bianka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.25. Bianka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Influenza elleni vakcina: nem véletlenül rendelt a kormány pont annyit, mint tavaly

Influenza elleni vakcina: nem véletlenül rendelt a kormány pont annyit, mint tavaly

Ahogy tegnapi cikkünkben megírtuk, az első oltóanyagok már a héten megérkeztek a háziorvosi rendelőkbe, miután a kormány az idei szezonra mindenki számára ingyenessé tette az influenza elleni védőoltást.

Kapcsolódó

Megérkezett a vakcina: nincs ellenérv, aki teheti, oltassa be magát!

Az idei szezonra beígért, mindenki számára ingyenessé tett influenza elleni védőoltás megérkezett, és mindenki adassa be magának – kérik a háziorvsok.

Ugyanakkor az Emberi Erőforrások Minisztériuma szintén a héten jelentette be, hogy összesen 1,3 millió influenza elleni oltóanyag áll rendelkezésre, ez pontosan ugyanannyi, mint a tavaly, illetve a korábbi években felhasznált mennyiség.

A 2019/2020-as influenzaszezonban 719 898-an kaptak influenza elleni ingyenes védőoltást a Nemzeti Népegészségügyi Központ összesítése szerint, ami azt jelenti, hogy megközelítőleg a tavalyi vakcinamennyiség fele fogyott el.

Engem egyáltalán nem lep meg, hogy egyelőre a tavalyi készletnek megfelelő adag áll rendelkezésre. Főleg azok után, hogy a múlt évben is ennyi volt, majd végül kidobták a felét. Önmagában már az nagy eredmény lenne, ha jövő tavasszal most csak a teljes készlet tíz százaléka végezné a kukában

– mondta el az Indexnek Csilek András infektológus, a Magyar Orvosi Kamara B.A.Z. megyei területi szervezetének elnöke.

A szakorvos hozzáteszi, bárcsak ott tartanánk, hogy után kell rendelni az influenza elleni vakcinát, amit hagyományosan az idén is a magyar Fluart Kft. gyárt pilisborosjenői telephelyén.

Csilek András úgy látja, a gyakorlat eddig abból a szempontból jól működött, hogy az idős, krónikus betegek – elsősorban a szociális otthonok lakói – minden évben következetesen […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/16/influenza_vedooltas_vakcina_hiany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

„Hiányzik a BKK-ból az elhivatott, szakmai vezetés”

„Hiányzik a BKK-ból az elhivatott, szakmai vezetés”

Gál Mihály, a Budapesti Közlekedési Központ korábbi utastájékoztatási vezetője, a BKV- és a MÁV-figyelő blog …