2022. január 28., péntekMa Károly, napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2022.01.28. Károly, Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Indulhat az aláírásgyűjtés, Karácsony Gergely megkapta az íveket

Hirdetés

Indulhat az aláírásgyűjtés, Karácsony Gergely megkapta az íveket

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) szerda délután átadta Karácsony Gergelynek a Fudan Egyetemre és az álláskeresési járadékra vonatkozó népszavazási kérdések aláírásgyűjtő íveit – tudatta az NVI sajtóosztálya közleményben az MTI-vel.

A szervező a Fudan Egyetemről és az álláskeresési járadékról szóló népszavazási kérdéseket illetően kérdésenként 26 667 ívet igényelt, de az aláírásgyűjtés ideje alatt bármikor igényelhetők további aláírásgyűjtő ívek. Egy íven legfeljebb 15 aláírás szerepelhet. A gyűjtésre a szervezőnek 120 napja van, ezt követően az NVI-nek hatvan nap áll a rendelkezésére, hogy az aláírásokat a rendelkezéseknek megfelelően ellenőrizze.

A gyűjtési időszak alatt legalább kétszázezer érvényes aláírás megszerzése szükséges ahhoz, hogy az Országgyűlés kötelezően elrendelje a népszavazást. Az aláírásgyűjtés két kérdésben kezdődhet meg. A két népszavazási kérdés a következő lesz:

Hirdetés

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

Karácsony Gergely az NVI előtt tartott, online közvetített sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy az aláírásgyűjtés megkezdésével eljött az ideje annak is, hogy az „előválasztás sikere után újra ott legyünk az emberek között, újra ott legyünk az utcákon, hogy újra beszélgessünk Magyarország legfontosabb ügyeiről és vigyük tovább a változást”.

<img […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/15/nvi-nepszavazas-karacsony-gergely-fudan-egyetem-allaskeresesi-jaradek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kirekesztés, zaklatás, magány – még csak sejtjük, hogy mit tett a gyerekek lelkével a digitális oktatás

Kirekesztés, zaklatás, magány – még csak sejtjük, hogy mit tett a gyerekek lelkével a digitális oktatás

Ahhoz, hogy megértsük, mi történt az iskoláskorú gyerekekkel a járvány alatt, meg kell vizsgálni, hogy …