2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Indulatos beszédben szólt be Semjén Zsolt és Tarlós István nyelvtudására Gyurcsány Ferenc

Hirdetés

Indulatos beszédben szólt be Semjén Zsolt és Tarlós István nyelvtudására Gyurcsány Ferenc

Húszperces késéssel kezdődött hétfőn a parlamenti munka. Az ülést Kövér László nyitotta meg. Ez az Országgyűlés tavaszi ülésszakának 26. ülésnapja már. Napirend előtt elsőként a párbeszédes Kocsis-Cake Olivio szólalt fel, aki azt mondta, hogy 

Orbán Viktor akkorát lódított, mint ide Lacháza.

A képviselő ezzel arra célzott, hogy a miniszterelnök a múlt héten a közrádióban egy önironikus mosollyal kijelentette, hogy ő is bérből és fizetésből él. Kocsis-Cake Olivio arról beszélt, míg kormányfő barátai, Szíj László és Mészáros Lőrinc gazdagodnak, addig őt biztos, hogy nem viseli meg a járvány. A képviselő azt is odaszúrta, hogy Orbán Viktor kormányzása alatt a 99 százalék járt rosszul. 

Hirdetés

Erre Orbán Balázs reagált. A fideszes parlamenti államtitkár úgy vágott vissza, hogy szerinte Kocsis-Cake Olivio nincs tisztában a demokrácia fogalmával, ugyanis Orbán Viktor nem Soros György, nem a brüsszeli elit, hanem a magyar polgárok választották meg. Majd azt mondta, hogy a baloldal mindig csak elveszi a pénzt az emberektől.

Az LMP-s Schmuck Erzsébet klímapolitika témában szólalt fel. A képviselő igazat adott abban Orbán Viktornak, hogy a klímaváltozás költségeit a nagyvállalatoknak kell fizetni, viszont szerinte a klímaváltozás ügyét nem lehet ennyivel elintézni. A politikus nem érzi, hogy lenne a kormánynak igazán politikai akarata, mert

a napenergián kívül más energiaforrásokban nem gondolkodik, és eleve a napelemeket sem jó helyre telepítik. 

Kiemelte azt is, hogy a háztartások adják ki a szén-dioxid-kibocsátás hatvan százalékát, ezt úgy véli, komplex épületenergetikai programmal lehetne csökkenteni, de erre se lát affinitást a kormány részéről.

Schanda Tamás válaszában azt mondta, hogy a klímaváltozás témája komoly ügy, mert mindenkit érint, és szerinte nem kellene politikai kérdést csinálni ebből. A fideszes államtitkár szerint a baloldal csak beszél a zöldügyekről, de nem tesz semmit érdemit. 

Karácsony Gergely hiába beszél a környezetvédelemről. Leszerelteti a fővárosi kukák felét, látszatintézkedéseket hoz, átgondolatlan biciklisávok felfestésével közlekedési dugókat okoz

– fogalmazott Schanda Tamás, hozzátéve, hogy Magyarország klímabajnoknak számít, mert 1990-hez képest 33 százalékkal csökkentették a kibocsátást, és ezt az eredményt akárhogy is nézve, de kevés ország tudja felmutatni. 

Gyurcsány Ferenc indulatosan beszólt

Gyurcsány Ferenc kissé ingerülten kezdte mondandóját. A DK frakcióvezetője ki volt akadva azon, hogy Orbán Viktor rádión üzenget neki, ahelyett, hogy szemtől szembe megküzdene vele, szerinte a titkárait küldi maga helyett. 

Mi lenne, ha kormányoznának?

– tette fel a kérdést Gyurcsány Ferenc, aki ezután sorolta, hogy mi mindenben nem kérte ki a kormány a baloldal, illetve az érintettek véleményét, úgymint a kínai egyetem ügyében, vagy a Budapest–Belgrád-vasútvonalat illetően. 

Magyarország nem akar se Kína, se Oroszország […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/05/31/belfold-orszaggyules-napirend-elotti-felszolalas-gyurcsany-ferenc/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Letarolt kisbusz, szélvédőbe csapódott gyalogos – gondokat okozott a kánikula

Letarolt kisbusz, szélvédőbe csapódott gyalogos – gondokat okozott a kánikula

Bár a közlekedésmeteorológia előre figyelmeztetett, hogy a kánikulában tompulhatnak reflexeink és megnőhet a reakcióidő, az ország …