2022. május 19., csütörtökMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
2022.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Indul az érettségi, itt vannak a legfontosabb tudnivalók

Hirdetés

Indul az érettségi, itt vannak a legfontosabb tudnivalók

A 2020-as és a 2021-es rendhagyó, koronavírus-járványhoz igazított érettségi után 2022-ben újra a pandémia előtti menetrendben veszi kezdetét a tavaszi vizsgaidőszak.

Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint 1162 helyszínen mintegy 114 700-an érettségiznek. A diákok a hagyományoknak megfelelően hétfőn a magyar nyelv és irodalommal kezdenek, majd kedden matekból, szerdán történelemből, csütörtökön angolból, pénteken németből, a következő héten pedig a szabadon választott tantárgyakból adhatnak számot a tudásukról. Az írásbeli vizsgák május 23-ig tartanak. Két év után ismét megrendezik a szóbeliket, a diákok emelt szinten június 1-től 9-ig, középszinten pedig június 13-tól 24-ig felelhetnek.

Mint arról korábban beszámoltunk, az elmúlt hetekben folyamatosan csökkent a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja, az újonnan regisztrált fertőzöttek száma pedig beállt a napi egy-két ezres szintre. Ezzel összhangban az érettségi vizsgákon sincsenek szigorú járványügyi intézkedések, az Oktatási Hivatal csupán néhány ajánlást, többek között a következőket fogalmazta meg:

  • A vizsgaszervezők feladata annak biztosítása, hogy a vizsgázók a legrövidebb úton és idő alatt foglalják el kijelölt helyüket a teremben.
  • Javasolják, hogy a vizsgahelyszínen biztosítsanak kézfertőtlenítőt, és ennek használatára a felügyelők hívják fel a vizsgázók figyelmét.
  • Az írásbeli vizsgadolgozatok beszedésekor figyelni kell arra, hogy mindig csak egy vizsgázó adja be a dolgozatát, a teremben addig a többi vizsgázónak a helyén kell várakoznia.

Egy korábbi cikkünkben utánajártunk, hogy mi történik akkor, ha valaki épp az érettségi előtti napokban kapja el a koronavírust. Az Oktatási Hivatal arról tájékoztatta az Indexet, hogy „azoknak a diákoknak, akik koronavírus-fertőzés miatt nem tudnak részt venni a vizsgákon, a vizsgaszabályzat előírásai szerint a jelentkezésüket fogadó intézmény vezetőjéhez kell benyújtaniuk a megfelelő igazolást”. Amennyiben ez megtörtént, az igazgató engedélyezheti számukra a pótló vizsga letételét.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/02/oktatas-erettsegi2022-vizsga-tudnivalok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fidesz: A magyar nép nemet mondott a Gyurcsány vezette baloldalra

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében leszögezte: a hatalom a népé, ez a törvény, ez …