2020. november 24., keddMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.11.24. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Indul a kampány: Szombathely, az első ellenzéki csatatér

Hirdetés

Indul a kampány: Szombathely, az első ellenzéki csatatér

Az első település volt Szombathely, ahol már két évvel az országgyűlési választások előtt világossá vált, előválasztáson dőlhet majd el, ki lesz Hende Csaba ellenzéki kihívója. Abból ugyanis több is akad a városban:

  • Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője, akivel kapcsolatban már egy ideje lehetett tudni, hogy bár Budapesten él, de régóta kiszemelte magának a körzetet. Pártja a múlt héten már be is jelentette, hogy őt indítják a választáson. Ungár korábban a fővárosban indult egyéni országgyűlési választókörzetben, de végül a zöld párt listájáról szerzett mandátumot 2018-ban. 
  • Czeglédy Csaba régi motoros Szombathelyen, korábban az MSZP színeiben politizált, volt a város alpolgármestere is, jelenleg független önkormányzati képviselőként tevékenykedik. A 2019-es európai parlamenti választáson a Demokratikus Koalíció listájára is felkerült, szimbolikusan az utolsó helyen szerepeltették a költségvetési csalással vádolt ügyvédet. Úgy tudni, 2022-ben is beállnának mögé, ha Czeglédy vállalja a jelöltséget. 
  • Bana Tibor független országgyűlési képviselő, korábban a Jobbik alelnöke is volt, aki ciklusokon át Vas megye 3-as számú (Körmend, Szentgotthárd, Vasvár) választókörzetében indult a választásokon, de 2010 óta rendre pártlistáról került az Országgyűlésbe.

Nyerhető körzetnek tartják

A Szombathelyből és néhány kisebb településből álló Vas megye 1-es választókörzet reálisan is megnyerhető az ellenzék számára, ezért nem is csoda, hogy kiélezett küzdelem zajlik már most az önjelölt-jelöltek között. 

A tavaly októberi önkormányzati választáson sikerült visszavenni a várost a Fidesztől (1990-től 1998-ig SZDSZ-es, 2002-től 2010-ig MSZP-s volt a település első embere), a polgármesteri poszt mellett a stabil közgyűlési többséget is sikerült behúznia az ellenzéknek. 

Hirdetés

Bár a 2018-as országgyűlési választásokon közel 50 százalékos eredménnyel lett a térség képviselője Hende Csaba, az ellenzéki pártok akkor még külön állítottak jelöltet, így nem sok esély mutatkozott a Fidesz leváltására, a 2019 októberi választás eredményét azonban sokan értelmezik úgy az ellenzékiek közül a városban, hogy az valójában Hendéről mondott ítéltet és nem a Fidesz fiatal polgármesterjelöltjéről, a megyei jegyzőként tevékenykedő Balázsy Péterről. 

Tinilányos szelfi-mánia vs. budai milliárdos csemete

Nehéz rekonstruálni a napról napra változó eseményeket, felfejteni, hogy pontosan ki is kezdte, de talán ott vált a legláthatóbbá, hogy elstartolt az ellenzéki háziverseny Szombathelyért, amikor október végén Ungár Péter feltöltött a Facebook oldalára egy képet, amelyen kengurujelmezben látható.

Egy fontos épület előtt öltönyben állni. Egy bizottsági ülésen fotózkodni. Mindegy egyes önkormányzati…

Közzétette: Ungár Péter – 2020. október 26., hétfő

Az LMP-s képviselő öltözködési szokásairól, extravagáns viseleteiről külön értekezést […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/12/czegledy_csaba_ungar_peter_bana_tibor_laszlo_gyozo_szombathely/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csupaorr videó jelent meg a budapesti állatkert lakóiról

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/11/24/csupaorr_video_jelent_meg_a_budapesti_allatkert_lakoirol/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …