2023. február 3., péntekMa Balázs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.02.03. Balázs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Indul a gördülő sztrájk: „Ha most elhallgatunk, akkor egy még sötétebb korszak jöhet”

Hirdetés

Indul a gördülő sztrájk: „Ha most elhallgatunk, akkor egy még sötétebb korszak jöhet”

Január 23-tól gördülő munkabeszüntetést hirdettek a pedagógus-szakszervezetek. A tiltakozást hét munkanapon – így hét tanítási napon – át folytatják, a sztrájk zárása január 31-én lesz. Erre a napra egyúttal szolidaritási akciót is hirdettek a tanárokkal közösséget vállaló más szakszervezeteknek, civil szervezeteknek, aktivistáknak.

Emellett ezen a napon a közoktatásban dolgozó tanárok mellett már a szakképzésben tanítók is sztrájkba lépnek, ezekben az intézményekben ugyanis szintén nagy az elégedetlenség.

A január 31-ei zárónap már csak abból a szempontból is különleges, mert ekkor lesz egy éve, hogy elindult az egy éven át tartó tiltakozási hullám, ami 2023-ban sem ért véget.

Szeretnénk napirenden tartani az oktatás ügyét, ezért döntöttünk a folytatás mellett. Muszáj változásra bírnunk a kormányt, a problémáink már a Holdról is látszanak. Ha most elhallgatunk, akkor egy még sötétebb korszak jöhet

Hirdetés

– mondta az Indexnek Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) országos választmányi tagja.

Az érdekvédők a szülőktől továbbra is azt kérik, hogy a sztrájknapokon ne vigyék iskolába a gyerekeket, a munkabeszüntetés támogatása ily módon lehetséges. A korábbiakhoz hasonlóan a diákoknak most is országszerte programokkal, előadásokkal készülnek.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/23/sztrajk-oktatas-pedagogus-szakszervezetek-tiltakozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Putyin hónalja és huncut guruló dollárok – egy asztalhoz ültettek két vitázó politikust

Putyin hónalja és huncut guruló dollárok – egy asztalhoz ültettek két vitázó politikust

A vitaest leírása alapján többek között ezeket a kérdéseket tervezték körbejárni a felek: „Miben látják …