2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Index-infó: Budapesten a volt iráni elnök, informális béketárgyalás lehet a háttérben

Hirdetés

Index-infó: Budapesten a volt iráni elnök, informális béketárgyalás lehet a háttérben

Iráni lapok úgy tudják, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rektorának, Deli Gergelynek az invitálására kedden és szerdán tartott, tart előadást az NKE-n Mahmúd Ahmadinezsád volt iráni elnök. A meghívás a „közös értékek a globális környezetben” témáról szóló tudományos találkozóra érkezhetett.

Euronews úgy értesült, hogy a rendezvényt május 6–11. között tartják az NKE-n, de valószínűleg zárt körű a tanácskozás. Irán korábbi elnöke a környezetet károsító veszélyek kezelésének fontosságáról mondhat beszédet.

A Hetek szerint Mahmúd Ahmadinezsád – aki 2005-től 2013-ig töltötte be az elnöki tisztséget – egy előadást már megtartott az NKE-n, amit szerdán egy újabb követhet. A lap rátalált egy olyan fényképre is, amelyen Mahmúd Ahmadinezsád és kísérete látható a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A volt iráni elnök meghívásával és előadásaival kapcsolatban kerestük a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, amint válaszokat kapunk, frissítjük cikkünket.

Hirdetés

Több szervezet is felháborodott

A Mazsihisz a sajtóinformációkra reagálva közölte: „A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége mélységes felháborodással értesült róla, hogy Budapesten tartózkodik és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen előadásokat tart Mahmud Ahmadinezsád, a holokauszttagadó és Izrael-ellenes volt iráni elnök. Érthetetlen számunkra, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vezetése miképpen engedélyezhette, hogy a velejéig antiszemita Ahmadinezsád előadást tarthasson Magyarország egyik elitegyetemén.”

Közleményükben úgy fogalmaztak: „Az pedig nemcsak felháborító, hanem fájdalmas is, hogy a volt iráni elnök éppen azokban a napokban tartózkodik Budapesten, amikor a magyar zsidó közösség a 80 évvel ezelőtti vészkorszak áldozataira emlékezik idehaza és Auschwitzban. Ahmadinezsád budapesti fogadása mélyen sérti a meggyilkolt halottait gyászoló magyar zsidó közösséget. A Mazsihisz határozott álláspontja, hogy a zsidóellenes Ahmadinezsád egyetemi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/08/mahmud-ahmadinezsad-iran-nemzeti-kozszolgalati-egyetem-mazsihisz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megvan az év fagylaltja

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő év fagylaltja versenyt – …