2021. április 21., szerdaMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Immunológus: koronavírus elleni spray lehet a jövő vakcinája

Hirdetés

Immunológus: koronavírus elleni spray lehet a jövő vakcinája

Idén még nem tervezhetünk teljesen felszabadultan nyaralást – állítja Erdei Anna immunológus a Népszavának adott interjújában. Az ELTE Immunológiai Tanszékének oktatója, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja mindezt azzal indokolja, hogy az új koronavírus-mutánsok, elsősorban a brit variáns miatt a széles körű védettséget jelentő nyájimmunitás eléréséhez megközelítőleg a lakosság 85-90 százalékát be kellene oltani.

A szakember úgy tudja, hogy a lakosság húsz százalékát kitevő gyerekek oltását ráadásul legkorábban csak ősszel lehet elkezdeni.

Hirdetés

Ha májusban meg is kezdődik a fiatalok beoltása, a második oltásuk után az ő védettségük leghamarabb a nyár közepére alakul ki. Éppen ezért a maszkhasználat, a távolságtartás és rendszeres kézmosás még várhatóan az év végéig velünk marad – mondja Erdei Anna.

A most alkalmazott védőoltásoknak köszönhetően elsősorban a tüdőnk szerez védelmet a koronavírussal szemben, amely a külvilággal közvetlenül érintkező felső légutak nyálkahártyával borított felületére nem terjed ki. 

Miután a vírus szájon és orron át bejutva fertőz, ezért a fertőzés kapujának védelmét a jelenleg fejlesztés alatt álló új vakcinák biztosíthatják majd. Ezeket várhatóan

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/03/koronavirus-vakcina-spray-vedettseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ellenzéki pártok: a 2021-es előválasztás az új magyar demokrácia megteremtésének első lépése

Ellenzéki pártok: a 2021-es előválasztás az új magyar demokrácia megteremtésének első lépése

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd szerdán közleményt …