2021. augusztus 2., hétfőMa Lehel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Lehel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Illatos celeb, a női magazinok sztárja

Hirdetés

Illatos celeb, a női magazinok sztárja

Javában tart már a nyári vakáció, amit a vírushelyzet enyhülésével végre egyre szabadabban élvezhetünk, és országszerte változatos programlehetőségekkel várják a nyaralókat. Egyik ilyen közülük a szokásos levendulaszüret, amelyet a gyümölcsösökben megismert szedd magad akció mintájára hirdetnek azoknak, akiknek nincs kertjük, vagy akiknek van ugyan, de nem ültettek benne levendulát.

Megyeri Szabolcs kertész

Megyeri Szabolcs kertész

Fotó: Gábor Szabó

Az Index megkérdezett egy kertészt, miért lett annyira népszerű Magyarországon ez az árvacsalánfélék családjába tartozó illatos növény? Megyeri Szabolcstól megtudtuk, hogy ennek valójában igen prózai oka van, méghozzá az, hogy a női magazinok dédelgetni kezdték, egyre többet és többet írtak a jótékony hatásairól, rengeteg romantikus fotót tettek róla közzé az elmúlt két évtizedben, majd belépett az ajnározók kórusába a trendi street food irányzat, és a levendula mára fagylaltok, sütemények, limonádék, sörök ízesítője lett.

Hirdetés

Nagyobb a hájp körülötte, mint amennyit valójában érdemel

– fogalmaz Megyeri Szabolcs, hozzátéve, hogy mára a levendula köré valóságos mítosz, az otthonosság érzete szövődött. 

BEÁGYAZOTT YouTube videó:

Kertészeti szempontok

Aki nemcsak az évente megrendezendő levendulaszüretekre kíván járni, hanem a kertjében ültetné ezt a növényt, annak nem árt tisztában lennie azzal a ténnyel, hogy a levendula egy félcserje, ami viszonylag gyorsan elöregszik. A tövek élettartama 5-8 év, utána már fásulni kezdenek, sokan csúnyának is tartják már a növényt olyankor, és elkezdik visszametszeni, ám szaktudás híján ez bizony nem mindig vezet sikerre. Annak érdekében, hogy ez ne így legyen, Megyeri Szabolcs rengeteg jó tanácsot foglalt össze abban az írásában, amelyet most itt megosztunk olvasóinkkal

Akkor szüret!

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/26/levendula-kerteszet-megyeri-szabolcs-szedd-magad/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rusvai Miklós: Ismét kötelezővé tehetik a maszkviselést, ha nő a fertőzöttek száma

Rusvai Miklós: Ismét kötelezővé tehetik a maszkviselést, ha nő a fertőzöttek száma

Rusvai Miklós arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja hét helyen is …