2021. június 15., keddMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Így válhat önből is örök covidos

Hirdetés

Így válhat önből is örök covidos

Március 15-én a Mi Hazánk Mozgalom tüntetést szervezett a Vigadó térre, melyen az Index videós stábja is részt vett. Bár a háromfős csapatból mindenki viselt maszkot, végül mindhárman elkapták a betegséget. Ez persze nem csoda, hisz a rendezvényen szinte senki nem tartotta a távolságot, és a maszkviselést is sokan megtagadták. Ironikus, hogy a több száz fős tömeg épp a lezárások és a szabályok ellen tüntetett.

Március 18-án a stáb mindhárom tagján háziorvos által elrendelt PCR-tesztet végeztek, és a pozitív eredmény március 20-án az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe (EESZT) is felkerült.

Enyhe tünetekkel hamar meggyógyultam, és a szerkesztőség április 6-án mindhármunkat elküldött egy magánorvosi antigéntesztre, ami már mindannyiunknak negatív lett. Ez az eredmény is bekerült az EESZT-be, gyógyultnak tekintettünk magunkat, ennek megfelelően vártuk a védettségi igazolványt

– mesélte Gerencsér Tamás, akinek végül a csapatból egyedüliként nem érkezett meg a hivatalos okmánya.

Hirdetés

A problémájával megkereste a Kormányablakot, majd az ügyfélkapun keresztül kitöltött egy nyomtatványt, amire egy igencsak furcsa választ kapott. Eszerint a gyógyultságáról nem továbbítottak adatot az EESZT-be, ami azt jelenti, hogy papíron már több mint két hónapja covidos.

Gerencsér Tamás, az Index videóriportere

Gerencsér Tamás, az Index videóriportere

Fotó: Bodnár Patrícia / Index

Kollégánknak azt tanácsolták, hogy keresse fel a háziorvosát, mert ő az, aki pontot tud tenni az ügy végére. Tomi ezt hiába tette meg, az orvos sem tudott mit kezdeni vele.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/05/16/covid-vedettsegi-igazolvany-teszt-eeszt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Harminckilónyi marihuánát foglaltak le a pénzügyőrök Tompán

Több mint harminc kilogramm növényi törmeléket, a gyanú szerint marihuánát találtak egy gépkocsiban a pénzügyőrök …