2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Így tudhatjuk meg, hogy úton van-e védettségi igazolvány

Hirdetés

Így tudhatjuk meg, hogy úton van-e védettségi igazolvány

A beoltottak maguk is leellenőrizhetik, hogy rögzítették-e a védőoltás beadását, ami azért fontos, mert a védettségi igazolvány gyártása csakis azon adatok alapján történhet, amiket az oltóponton rögzítettek – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán.

Mint írják, az oltás rögzítésének lekérdezése az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) információs portálján keresztül lehetséges. Az EESZT információs portálra történő belépés legegyszerűbb módja az ügyfélkapus bejelentkezés, ezután az Ellátások fülre kattintva kiválasztjuk az Eseménykatalógus menüpontot.

Az eseménykatalógusban a kívánt időtartományt beállítva, lekérdezhetjük az Ellátási események listáját. A lekérdezés után az Esemény típusánál a Covid oltás kifejezést kell látnunk az oltás megfelelő rögzítése esetén. Amennyiben ezt a védőoltás beadása utáni napokban sem találjuk, akkor csúszás vagy hiba történt a rögzítésben, az adatok felvitelében. Ebben az esetben ezt jelezhetjük annak az oltópontnak, háziorvosnak, ahol megkaptuk a védőoltást, és kérhetjük, hogy rögzítsék a védőoltás beadását.

Abban az esetben, ha a védőoltás rögzítésre került az EESZT-ben, és nyolc napon belül mégsem érkezett meg postai úton a védettségi igazolvány, akkor az ügyfélkapun, illetve a http://www.magyarorszag.hu weboldalon keresztül jelezhetjük ezt a problémát, a koronavírus elleni védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügybejelentő űrlap leadásával – írják.

Hirdetés

Hozzáteszik, hogy a fokozatos újraindítás következő intézkedései négymillió beoltott után lépnek hatályba, és ezen intézkedések jelentős része a védettségi igazolványhoz kötött. A változásokról szóló kormányrendelet április 26-án, hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben. A jogszabály a négymilliomodik oltás (első dózis) beadását követő napon lép hatályba. Az új intézkedések alapján:

  • a kijárási tilalom kezdete este 11 óráról éjfélre módosul.
  • Az üzletekben este 11 óráig lehet vásárolni.
  • A védetteknek (akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek) este 11 óráig megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik.
  • A védettek szállodákba is mehetnek, és a gyermekeket is magukkal […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/28/vedettsegi-igazolvany-koronavirus-oltas-vackina-adminisztracio-eeszt-ellenorzes-covid-19/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem sikerült visszaszereznie az Esterházy-kincseket az Esterházy-alapítványnak

Nem sikerült visszaszereznie az Esterházy-kincseket az Esterházy-alapítványnak

Az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyva elutasította az Esterházy Magánalapítvány keresetét az Esterházy-kincsek tulajdonjogáért indított perben …